Inspiration til bordplader i køkkenalrummet

Når du skal finde inspiration til køkkenbordplader til IKEA køkken, er der en masse muligheder, du kan søge dig frem til på nettet. Det er altid en start at vide, hvilken type og materiale, du allermest kunne tænke dig. Men tænk også godt over dine egentlige behov. Dette kan du også vælge bordplade ud fra. Det er faktisk lettere at sortere typer af bordplader fra på denne måde, da du fx skal undgå marmor, hvis du ikke vil have permanente saftpletter, eller laminat, hvis du vil kunne sætte brandvarme ting direkte på bordpladen.

Besøg desuden Formplus.dk for et stort udvalg af forskellige køkkenbordplader. Herunder kan du læse om nogle af de forskellige materialer og deres fordele:

Granit

Granit er et smukt materiale, du kan få i flere forskellige farver. Der er oftest også en masse spil i granit, og det kan give en blanding af et fint og rustikt udtryk. Granit er oplagt til alt slags brug. Du har mulighed for at sætte brandvarme gryder og stegepander direkte på denne type bordplade. Det er derfor en rar fleksibilitet, hvor du ikke hele tiden behøver at tænke over, hvad du sætter på borpladen, og om du risikerer at skade den.

Marmor

Marmor er det klassiske valg til et køkken, der har et gennemgående rustikt italiensk udtryk. Husk på, at marmor regelmæssigt skal behandles. Med mindre, at du ønsker at det får det rustikke udseende som i et autentisk italiensk køkken. Marmor kan typisk fås i forskellige tykkelser, hvor prisen naturligvis også regulerer sig efter dette.

Laminat

Laminat er, modsat de to forrige, et væsentligt billigere alternativ. Det smarte ved laminat er, at du kan få det med meget forskelligt print – fx også granit og marmor, hvis du ønsker at havde udseendet, uden at skulle give særligt meget. Laminat er dog et sart materiale, hvor du skal passe på med ikke at sætte alt for varme ting. Så kan du risikere, at materialet vil smælte og efterlade grimme og permanente skader.

Massivt træ

Træ er et populært materiale på alle områder – også i køkkenet. En massiv bordplade i træ kan giver det flotteste udtryk. Du kan få meget forskelligt træ i forskellige nuancer. Både fra helt lyst til kulsort. Hvis du er vild med det naturlige look, skal du gå efter en bordplade, der ikke er behandlet eller farvet. Så vil træpladen stå super flot, som om du selv har været i skoven og finde den.