Den gode medarbejder-indretning

indretning

Indretning er selvfølgelig vigtigt i rigtig mange henseender. Det gælder i høj grad også på arbejdspladsen, hvor det er enormt afgørende for en effektiv dag. Dårlig indretning kan nemlig sagtens have en stor, negativ indflydelse på kreativiteten og det hårde arbejde. Det er naturligvis noget, alle virksomheder gerne vil undgå.

Spørgsmålet er så, hvordan man skaber de rigtige rammer for de ansatte. Der findes ikke et endegyldigt svar på det spørgsmål. Der findes dog helt klart nogle måder, hvor man kan rette nogle ting til. Dem kigger vi på her nedenfor.

Først kan det dog siges, at der selvfølgelig altid er nogle ting, som skal være der. Det er de praktiske ting, som skal ligge fremme og være nemt tilgængelige. Det kan være kuglepenne (fx fra Creatrix.dk), notesbøger osv. Det er ret irriterende, hvis de ansatte altid skal bruge lang tid på at lede efter den slags. Hvis det er i orden, er det nemt at komme hurtigt videre med det i stedet.

Energi i rummene

Indretning handler i princippet altid lidt om, at tingene skal være pæne. Det er dog ikke det eneste, som bør være i fokus. For når man taler om indretning i en virksomhed, handler det også om medarbejdernes oplevelse. Det vil altså sige, at man kan kigge på, hvordan man får dem til at føle sig mest muligt tilpas.

Det betyder eksempelvis, at man kan have fokus på et skabe en masse energi i rummene, der arbejdes i. Det vil sige, at man med indretningen skal forsøge at give noget. Det er en øvelse, som i nogle tilfælde går lidt galt. Der indrettes, så man nærmest bliver træt af at være til stede.

Kreativitet

Her handler det også om at indrette til noget kreativitet. Hvis man eksempelvis skal arbejde meget i teams, skal man kunne se det. Det vil sige, at der er områder, hvor man sammen kan sidde og være kreativ. Man kan sagtens lægge op til kreativitet gennem indretning.

Det handler eksempelvis om, at man åbner mere op, end man lukker af. Det er også den slags, de gode indretningsfolk kan hjælpe med at løse.

Bevægelse

Man kan også sagtens lægge op til bevægelse i en virksomhed. Det vil sige, at man ikke bare skal sidde helt stille bag en skærm. Selvom der sommetider er brug for dyb koncentration, skal der være plads til andet. Det er eksempelvis godt, hvis man kan stå op og arbejde. Det kan også være andre måder at bevæge sig og skifte på.