Et praktisk design

Sålbænke er noget, som du finder på stort set alle huse i Danmark. Det er en uundværlig ting, som er medvirkende til, at der ikke kommer fugt ind i huset. Sålbænken sidder på ydersiden af vinduskarmen udvendigt på huset, hvor den skal sørge for, at vandet driver nedad, når det kommer i kontakt med vinduespartiet. Find den rigtige sålbænk her, som passer til lige præcis dit hus!

Undgå fugt i huset

Sålbænke kan fås i flere forskellige materialer, hvor du blandt andet kan få en skifer eller granit sålbænk, som kan være medvirkende til at give dit hus et elegant look. Selvom sålbænke kan fås i forskellige varianter, er sålbænke faktisk mere end bare et supplement til husets design. Deres primære opgave er at undgå, at der kommer vand i huset, så der ikke kommer skader pga. vand eller fugt.

Fugt i huset kan have flere konsekvenser. Det kan blandt andet være tale om, at vinduerne dugger på indersiden, pletter af skimmelsvamp, hovedpine og træthed hos beboerne. Derfor er det vigtigt, at man så vidt muligt undgår, at der trænger fugt ind i huset. Dette kan sålbænke i høj grad være medvirkende til.

Forskellige årsager til fugt

Der kan være flere årsager til, at du oplever fugt i huset. Nedenstående er nogle gode råd, hvis du oplever fugt i hjemmet:

  • Vandet skal så vidt muligt lukkes ud af huset

  • Undgå så vidt muligt tørring af tøj indenfor

  • Luft ekstra godt ud, når det bliver fyringssæson

  • Undgå uopvarmede rum

  • Mål fugtigheden i dit hus

Hvis du stadig oplever problemer med fugt i huset, kan det være en god idé at kontakt en fagmand på området, så du kan få styr på fugten en gang for alle. Det er en ting, som mange ikke gør noget ved, fordi problemet ikke er presserende som eksempelvis en vandskade.