Gør din bolig “gæstevenlig” til hverdag og fest

Er din bolig indrettet på en “gæstevenlig” måde til hverdag og fest? Der er altid en god anledning til at holde en lille social sammenkost såvel som en større fest. Uanset om du står over for en rund fødselsdag, et jubilæum, et bryllup, en konfirmation eller en mindre begivenhed, gælder det om at være beredt. Eller rettere sagt gælder det om at gøre boligen parat til såvel festen som gæsten.

Hvordan tænker du måske? Jo, det skal vi sige dig. I dette indlæg stiller vi skarpt på en række områder i boligen, som du med fordel kan overveje at give en kærlig hånd, hvis du vil opnå en gæstevenlig boligindretning – perfekt til en hvilken som helst festlig anledning.

Udnyt terrassen, entréen, udhuset eller haven til reception

Ringer bryllupsklokkerne snart, og er bryllupsinvitationerne for længst sendt afsted? Eller banker konfirmationen på (hoved)døren i dit hjem? Store anledninger som for eksempel bryllupper og konfirmationer såvel som dåb og jubilæum indebærer meget ofte en reception af en slags. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvordan receptionen bedst muligt kan faciliteres i hjemmets fysiske rammer. Og helst uden, at du behøver at nedbryde vægge og nyrenovere.

Boligen rummer mange gode rum, der kan være oplagte at inddrage til reception. Har du eksempelvis en stor terrasse eller have, vil du med fordel kunne stille borde op her med god plads til både det lette traktement og gæsternes frie mingling. Tør du ikke satse på det danske (gode) vejr? Det forstår vi sådan set godt.

Heldigvis er der også inde i boligen en række oplagte rum, du kan vælge at inddrage til formålet, eksempelvis din entré, hall eller udhuset. Disse rum bliver i forvejen sjældent brugt som selve festlokalet med langborde og afspejler således et stort, uudnyttet potentiale. Lige til at rykke ind i. Et godt tip i denne sammenhæng er altid at have klapborde og -stole stående i kælderen eller garagen, der nemt og praktisk kan tages frem.

Gør stuen (eller haven) til en underholdningsscene

Går du og planlægger en fest for dine kolleger, venner eller familie hjemme i privaten? Og vil du gerne sikre dig, at det bliver en mindeværdig fest, hvor gæsterne får én på opleveren? En sådan ultimativ fest kræver god underholdning – enten i form af sjove indslag, komik, trylleshow, live musikoptræden eller noget helt femte. Uanset hvilken anledning eller festlig begivenhed der er tale om, vil du relativt nemt og hurtigt kunne finde en passende booking-løsning online. På den måde får du underholdningen direkte hjem i din stue.

Dette kræver dog visse indretningmæssige forberedelser. Men med lidt kreativ tankevirksomhed og håndværkersnilde kan du faktisk hurtigt få omdannet stuen såvel som haven til en scene. Brug paller belagt med spånplader til at opbygge scenen efter tilpassede størrelsesforhold. Og med en god portion klapstole i baghånden vil du nemt kunne skabe siddepladser på græsplænen eller i stuen til hele selskabet.

Vi ønsker dig god fornøjelse med den “gæstevenlige” boligindretning.