Gør din bolig klar til sparetider

Uanset hvilken bolig du bor i, så er der plads til forbedring, når det gælder forbrug af el og varme. Dette gælder hvad enten boligen er ny eller bygget for mange år siden – der er næsten altid noget, som du kan gøre, som vil resultere i en mindre el- eller varme regning. I nedenstående artikel finder du nogle råd til hvad du kan gøre, for at spare på disse områder. Hvis du er interesseret i at forberede dig på stigende forbrugerpriser, kan du derfor med fordel læse nedenstående artikel.

Stigende el og varmepriser

Grundet geopolitiske forhold, kan danskerne forvente stigende el og varme priser i fremtiden. Hvad enten dette er midlertidigt, eller noget, som vi skal vænne os til på den lange bane, giver det god mening at se på hvilke tiltag man kan implementere for at imødekomme dette.

Producér og sælg din egen energi

Med stigende strømpriser er det måske tiden til, at du skal have installeret solceller med batteri? Der er Mange fordele ved solceller med batteri, bl.a. at den overskydende strøm, som solcellerne producerer, ikke går til spilde, som ellers var tilfældet tidligere. Men, med forbedret teknologi, kan du altså opspare denne overskydende el. Du kan sågar sælge denne el, hvis du ikke selv kommer til at bruge den. På denne måde kan du endda forvandle din elregning, til en el indkomst.

Udskift ruder eller vinduer

Hvis du bor i en bolig, hvor der ikke er skiftet ruder eller vinduer i lang tid, kan dette også være en potentiel måde, hvorpå du kan spare på regningen. Denne gang i forbindelse med varmen. Hvis du syntes, at dette lyder som en dyr fornøjelse, kan du starte med at kun udskifte ruderne. Nye ruder kontra gamle, kan nemlig tydeligt mærkes på varmeregningen. Desuden øger dette husets værdi, hvis du engang skulle få lyst til at sælge.