Hvordan vælger jeg klinker til boligen?

Når du skal have nye klinker til boligen, er det vigtigt at lave grundige overvejelser, så du finder frem til netop de klinker, der lever op til de krav, ønsker og behov, du end måtte have til dem. Disse overvejelser bør inkludere:

  • Farve og udseende

  • Størrelse

  • Krav til vedligehold

  • Robusthed i forhold til tiltænkt funktion

Det er nogle af de vigtigste og mest centrale overvejelser. Farve og udseendet og størrelsen er definerende for udtrykket på klinken, mens kravene til vedligehold skal stemme overens med dine ønsker, og sidst men ikke mindst er det vigtigt at være opmærksom på, om klinkerne er stærke nok til en tiltænkt opgave. De skal eksempelvis kunne modstå vand, hvis de skal bruges på badeværelse, modstå vind og vejr, hvis de skal bruges til terrassen osv.

Sørg for at find nogle med det ønskede udtryk

Ved at finde en forhandler, hvor der er et bredt udvalg af fliser, kan du først og fremmest få meget inspiration, men samtidigt også finde klinker, der passer netop til de behov, du end måtte have. Sorter mellem størrelser eller farver for lettere at finde frem til, hvilke klinker du skal bruge for at få opfyldt dine ønsker, krav og behov.

Farven definerer udtrykket, men det gør størrelsen også. Større klinker skaber nogle større og lidt mere dynamiske linjer, mens mindre klinker skaber flere linjer og på den måde bidrager anderledes til dynamikken.

Overvej også klinker til udendørs brug

Klinker kan ikke kun bruges indendørs som vægklinker til køkken, bad eller andet, da det også er muligt at finde et væld af forskellige klinker til udendørs brug med levering i hele landet. Her er noget af det vigtigt at finde nogle klinker, der er robuste, holdbare og egnet til udendørs brug, således de kan holde til vind og vejr og holder sig pæne hele året.