Pæne og praktiske brændereoler til boligen

Lad brændet til din brændeovn eller pejs pynte som en del af indretningen i din bolig. Uanset om du en til et par diskrete kasser på væggen, et stort glasstativ eller en hel brændevæg, så kan du finde en løsning der matcher din stil og indretning.

En tændt brændeovn der gnister, lader skyggerne fra ilden danse på væggene og sender varme ud i stuen, giver en helt særlig stemning. Hygge er nok det, der beskriver det bedst. Den kan altså noget helt særligt, sådan en brændeovn. Det samme med en flot brændereol – den kan også gøre noget helt særligt ved indretningen og stemningen i dit hjem. Når træet er sirligt stablet på reolen, giver det et samlet udtryk af hygge. Om du så er til det rustikke look, det stramme og stilrene eller det naturlige eller diskrete, det er helt op til dig selv. Alt er muligt!

Hvad er en brændereol?

En brændereol er en reol, der er lavet til at opbevare det brænde, du skal bruge til din pejs eller brændeovn. Det er let at stable dit træ uden at du risikerer, at stablen vælter eller at den står eller ligger og fylder et sted, der er ubelejligt.

Reolerne findes i et utal af størrelser, farver, materialer og stilarter – så du altid kan finde en, der matcher indretningen i din bolig.

Brændereoler er mere robuste og slidstærke end almindelige møbler og reoler, da de skal kunne klare mere slid, mere snavs og flere små slag end hvad dine andre møbler skal stå model til. Det er de konstrueret til uden at se slidte ud efter kort tids brug. Det har derfor stor betydning, at du vælger en rigtig brændereol, hvis du er storforbruger af brænde og ofte har din brændeovn eller pejs tændt. En almindelig reol fra f.eks. et større svensk møbelfirma, vil ikke kunne klare den store slitage, som opbevaringen af brændeknuder medfører.

Brændereoler – pæne og praktiske

Tænd op med stil. Ja, hvis du går op i boligindretning eller bare godt kan lide, det ser pænt ud og at der er ordentligt og ryddeligt, er en brændereol en god retning at gå i – frem for at bruge en kedelig brændekurv. Og du slipper for dagligt at skulle slæbe brænde ind udefra.

Der findes mange flotte og smagfulde brændereoler i flere lækre materialer. Vælg en brændekasse, hvis du ikke lige foretrækker at have for mange stykker træ inde ad gangen. Den kan både stå direkte på gulvet eller hænge på væggen. Du kan også gå i den modsatte grøft og vælge en brændevæg, der dækker en hel – eller en større del af en væg.  En rustik løsning, som samtidig kan laves flot og stilren. Praktisk, hvis du har tændt din brændeovn en eller flere gange dagligt.

Alle de muligheder der er indimellem, er blandt andet lave, brede brændereoler, høje, smalle brændestativer, brændereoler og væghængte brændeskabe. Brug din brændereol som rumdeler og suppler med dekorative pynteting for et rustikt look. Kun fantasien sætter grænser for, hvilket design du skal have.

Materialevalget vil ofte være tykt glas eller stål, da det er slidstærkt og let at rengøre. Brændereoler i træ bruges også ofte – både på grund af slidstyrken og fordi at det naturlige og rustikke nordiske look efterhånden har sneget sig ind mange danskeres boliger.

Brændereolen sammenkæder dit træ med stilen i din bolig på en smart og enkel måde. På den måde lader du brændet blive en smuk del af indretningen i dit hjem.

Du kan finde en masse flotte brændereoler til både indendørs og udendørs på https://www.hedestoker.dk/braendeovns_tilbehoer-braendereoler.html