Sådan forvandler du din stue til en hyggelig oase

Det kan godt være svært at skabe en hyggelig atmosfære i en stue, fordi det også er et praktisk rum, hvor store møbler som sofa, fjernsyn og i nogle tilfælde spisebord fylder meget. En stue er samlingspunkt for både afslapning, middagsselskaber, lektielæsning, sofahygge og generelt samvær, så det er altafgørende, at den er hyggelig at opholde sig i. Derfor vil vi gerne komme med et par gode råd til, hvordan du nemt og hurtigt kan forvandle din stue til en indbydende og hyggelig oase.

 

Brug mørke farver

De klassiske hvide vægge i en stue kan godt give et lidt klinisk og koldt udtryk, som resulterer i, at dine gæster vil have svært ved at føle sig hjemme og velkomne i stuen. Derfor kan det være en god idé at male én af væggene i en mørk og smuk farve, da en mørk farve tilfører en særlig varme til stuen. Det er en nem og sparsommelig måde at skabe en hyggelig atmosfære, fordi du netop kun skal bruge maling til én væg, og der findes masser af flot og billig vægmaling til det formål. Ved kun at male én væg skaber du nemlig en dybde i rummet, som ikke ville dukke op, hvis du eksempelvis malede alle væggene i samme farve.

 

Vælg bløde tekstiler

En af de bedste metoder til hurtigt og nemt at forvandle en stue er ved at tilføje en masse tekstiler til indretningen. Hvis du går efter den hyggelige og varme stue, der gerne må minde om en oase, så bør du vælge de bløde og tunge tekstiler. Et blødt gulvtæppe, der er rart at træde på, vil eksempelvis gøre din stue hjemlig og huleagtig. På samme måde vil plaider og puder i mørke farver – eventuelt i velour – understrege det varme og hyggelige udtryk, hvis du placerer dem på sofaen på en lidt tilfældig og skødesløs måde. De mørke og bløde tekstiler skaber en intim og hyggelig stemning i stuen, der vil få dine gæster til at føle sig hjemme.

 

Bring naturen ind

Planter og blomster er efterhånden et must i alle danske hjem, men det er især vigtigt i en stue, hvis du ønsker at forvandle den til en hyggelig oase. Ved at placere en masse grønne planter i stuen skaber du nemlig et frodigt udtryk, der bidrager med både farve, liv og godt indeklima i rummet. Planter kan pifte ethvert rum op, og der er uendelige muligheder, når det kommer til placering af planter. Du kan hænge dem i krukker fra loftet, stille dem på gulvet i hjørnerne eller lade dem fungere som pynt og dekorationer på bordet eller i vindueskarmen. Det er kun fantasien, der sætter grænser.