Sådan kan du peppe indretningen lidt op

Er du træt af din indretning og mangler du inspiration til at peppe den lidt op? Vi har her nogle tips til, hvordan du kan gøre din indretning mere unik og hyggelig, så den ikke ligner et IKEA-katalog. Her handler det ikke om at sælge eller smidt alt væk, hvad du har nu. Det handler i højere grad om at finde nogle smukke elementer og rustikke møbler, der kan peppe ethvert rum op.

Antikke møbler

De rustikke og antikke møbler har for alvor fundet vejen ind i vores hjem. Vi elsker det rustikke look, og så passer det super godt ind i vores mere minimalistiske, farveløse indretning. Antikke møbler kan nemlig være et fantastisk statement piece i ethvert hjem med deres unikke design og farver. De kan være grundlaget for farvepaletten i enten et enkelt rum eller i en hel bolig. Antikke møbler er både indbydende og smukke, og så er de samtidig funktionelle med masser af opbevaringsplads. Det kan f.eks. være i form af smukke skænke og vitrineskabe til stuen, skriveborde til hjemmekontoret eller natborde, klædeskabe eller kister til soveværelset. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du er interesseret i antikke møbler, kan du med fordel tjekke udvalget hos Nohr Antik, som har Danmarks største udvalg af antikke møbler her: nohrantik.dk.

Loppefund

Loppemarkeder og genbrugsbutikker er også blevet til steder, hvor vi finder elementer til vores indretning. Vi ønsker ikke at alle vores vaser skal være fra Kähler eller alle vores tallerkner være fra Royal Copenhagen. Vi vil gerne have elementer, der skiller sig ud fra vores nordiske, mere minimalistiske indretning – og det gør vi ved at gå til loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Det giver os mulighed for at finde smukke møbler og nips, som ingen andre har – møbler og nips, som enten passer perfekt ind i vores eksisterende indretning eller som kan bruges til at indrette et rum eller en bolig efter.

DIY

Hvis du for alvor ønsker at din indretning skal skille sig ud fra den klassiske, minimalistiske indretning, bør du selv gå i gang – uanset om det er med træ, garn, stof eller lignende. Mange har i dag en kreativ hobby, som f.eks. strik eller syning – og selvom det kan bruges til at udvide sin garderobe med lækre sweatre eller smukke kjoler, så kan man her også f.eks. sy dyne- og pudebetræk og strikke tæpper og klude. Hvis man er mere til kreativt arbejde med træ, kan man også bygge f.eks. et plankebord eller et sofabord, som passer ind i den øvrige indretning. Man kan selvfølgelig også give nogle nuværende møbler eller endda genbrugsfuld nyt liv med lidt slibning og maling, hvis man ønsker at lægge sit eget præg på sine møbler.