Skab hygge i hjemmet med en pillebrændeovn

Førhen brugte mange almindelige brændeovne til enten at opvarme hele huset eller til bruge til supplerende varmekilde.

Brændeovne i forskellige boligtyper

Specielt i sommerhuset har brændeovne været meget populære, da man lynhurtigt kunne lave en rigtig god varme på den måde og det var forholdsvist billigt. Men også i de almindelige hjem, at brændeovnen været populær både grundet muligheden for at skaffe billig varme og ikke mindst fordi, at det er super hyggeligt at sidde og lytte til at bålets knitrer og det smukke lys, som kommer fra de blafrende flammer.

Mange penge at spare på brænde

Førhen kunne man ofte skaffe sig noget brænde gratis. Mange ville gerne af med en masse paller, så hvis man ville bruge lidt tid på at skille dem ad, så kunne man afhente dem gratis mange steder. Desuden kunne man tit på dba.dk finde steder, hvor man kunne komme og fælde et træ for folk og så måtte man få brændet fra træet for at fælde det.

I dag er der pant på de fleste paller og der er ikke nær så mange træer, som får lov til at blive så store, at der rigtig er noget brænde i dem. Og så lever vi i en tid, hvor det for mange ikke er muligt at afsætte tiden til den slags mere.

Pilleovne er tidsbesparende

Pilleovne kan skabe den samme hygge og den samme og faktisk bedre varme end en brændeovn. Samtidig er de fyldt med lækker teknik, som også letter arbejdet rigtig meget og dette er også en af grundende til, at flere og flere har fået øjnene op for denne type varmekilde.

Hvordan fungerer pillebrændeovne

En pillebrændeovn har et magasin, som man fylder med træpiller på samme måde, som man gør det på et pillefyr. Du kan læse mere om, hvad et pillefyr er på http://billigepillefyr.dk/pillefyr/

Man kan få pillebrændeovne med både store og små magasiner og så fylder man bare en pose træpiller eller to i og tænder for ovnen. En pilleovn kan sættes til at holde en vis temperatur, så hvis du fx vælger 22 grader, så vil den hele tiden holde den temperatur i rummet. Hvis der bliver for varmt, så skruer den ned for bålet og hvis det ikke er nok, så slukker ovnen helt. Når temperaturen igen kommer under de ønskede grader, så tænder ovnen selv op igen.

Der findes rigtig mange forskellige typer af pilleovne og en af de beslutninger, som man skal træffe er, om man måske også vil have sin pilleovn til at trække noget gulvvarme eller en radiator. Hvis man vil det, så skal man købe en pilleovn med gris, som det kaldes. Du kan læse mere om, hvordan det fungerer på http://billigepillefyr.dk/pillebraendeovne-til-vand-eller-pillefyr/

I dag bør man sørge for at købe en ovn med WiFi. Det betyder, at ovnen kan tilsluttes internettet og så kan man via en app på telefonen tænde ovnen remote. Denne funktion er rigtig god, hvis man fx bruger sin ovn i sommerhuset, hvor man så kan tænde op nogle timer inden, at man selv møder ind.