Spar penge og CO2 i din hverdag med en varmepumpe

Økonomi og klimaforandringer er to ting, som langt de fleste danskere har hørt om før, og det er en del af de flestes hverdag. Det er forskelligt, hvilket forhold vi mennesker har til disse to ord, men omkring økonomien gælder det ofte, at du altid gerne vil spare penge i din hverdag, som du dermed kan bruge et andet, sjovere sted. På klimafronten vil mange danskere også gerne gøre en forskel, hvis dette bare kan gøres, så det samtidigt giver økonomisk mening. Det er her, en varmepumpe kommer ind i billeder.

Billig energi

Grunden til at du kan spare penge i din hverdag ved at få installeret en varmepumpe er, at den kan danne mere energi, end den forbruger. Det vil sige, at du i realiteten skal betale for mindre energi, fordi varmepumpen selv danner en del, og dermed sparer dig penge.

Men ikke nok med at det økonomisk er rart for dig, at du nu kan spare nogle penge på din varmeregning, så kommer det altså også kommende købere af din bolig til gode, og dermed kan en eventuel salgspris også få et nøk opad ved installering af en varmepumpe. Her kan du læse mere om, hvilken varmepumpe der passer til dit forbrug.

Energivenlig varmeforsyning

Ikke nok med at denne billige energi er god for dig og din økonomi, så gavner det altså også klimaet, at varmepumpen danner mere energi, end den forbruger. Samtidigt er det en meget mere klimavenlig energikilde end f.eks. et oliefyr, da afbrændingen af fossile brændstoffer er en af de store forbrydere, når det kommer til udledningen af kuldioxid til atmosfæren. Det er også derfor, at der hele tiden bliver snakket om at udrydde benzinbiler, fordi det kører efter det samme princip.
Helt generelt kan man sige, at en varmepumpe altså er god på flere parametre!