Tips til udsmykning af dit hjem

Det kan godt være lidt kedeligt at bo i et hjem, hvor der ikke er særlig meget pynt eller spændende ting på væggene. Omvendt kan det også være svært at få en idé til, hvad man kan gøre, for at det skal blive hyggeligt og rart.

Gør overvejelser om et rum ad gangen. Hvem bruger rummet, og hvilke muligheder er der? Er der plads på væggene, er der vindueskarme eller måske en lille krog med plads til et bord eller en plante?

Du kan overveje et lokalt tema, så du fx hænger plakater op med lokalt islæt. Det kan være et kort med Metro København, eller et billede af domkirken, hvis du er bosat i lejlighed Viborg.

Temaer rundt om i huset

Du kan skifte tema, alt efter hvem der bruger rummet. Der er måske forskel på børnenes værelser, alt efter deres alder og hvad de interesserer sig for. Du kan også forstørre fotos med bestemte motiver, der passer til netop det værelse. Det kan være noget arbejdsrelateret, måske vil et billede med tidszonerne i de forskellige verdensdele passe godt på kontoret.

Der kan også være forskellige farver. Der er måske mere neutralt i stuen, mens arbejds- og børneværelser kan have lidt mere spil. En teenager har sikkert nogle idéer selv.

Det kan også være godt med noget levende, som kan give lidt liv. Find en vase du synes er flot og nogle levende blomster med flere farver måske.

Skift med sæsonerne

Det kan være smart med temaer, du kan variere. Så bliver det mere levende og giver mere dynamik. Du kan evt. skifte sengetæppe eller skifte plakaterne på væggene til andre farver. Det kan være som årstiderne skifter, eller noget andet du vælger.

Det er smart at sikre fleksibilitet, ved at gøre det nemt og billigt at skifte. Så derfor er plakater, puder, tæpper og pynteting oplagte muligheder.