Unik dansk design til boligindretning

Hvordan man vælger at indrette sin bolig kan være meget individuelt. Nogle går ikke så meget op i indretningen, det skal bare være rimelig funktionelt. Nogle indretter efter pengepungen, og gerne med genbrugsmøbler, hvis der er mulighed for det. Andre går mere efter en bestemt indretningsstil. Det kan for eksempel være art deco, boheme, nordisk, orientalsk, retro eller vintage. Uanset hvilken stil og indretning, du vælger, kan den ofte vække blandede følelser. Enten kan man rigtig godt lide stilen, eller også er man absolut ikke tilhænger af den. Der er dog en stil, som vækker særlig stor begejstring over det meste af verden, og det er den nordiske stil. Norden og Danmark er kendte for at lave stilrene og minimalistiske møbler. Der er de klassiske møbler i ædle træsorter, men indenfor de senere år, er der også kommet nye stilarter og valg af materiale til. Her kan Overgaard og Dyrman nævnes som et godt eksempel. 

Dansk design nyder stor bevågenhed i udlandet

Generelt kan man sige, at Danmark i rigtig mange år har været og i øvrigt fortsat er kendt for sine nytænkende designere, der med deres designs med enkle og minimalistiske toner formår, og har formået, at skabe æstetiske udtryk, som går op i en højere endhed. Dansk design forbindes med god smag, stil og klasse. Som et sjovt kuriosum kan nævnes, at mange af de danske klassikere indenfor blandt andet møbler har været brugt som “product placement” i adskillige kendte udenlandske film. Her kan nævnes Verner Panton lampe i James Bond filmen “On her Majesty’s Service” helt tilbage i 1969,  Hans J Wegners Ox-chair i filmen “Austin Powers”, og B & O elektronik anvendes i serier som “Venner” og i “The Devil wears Prada”. Ligesom Arne Jacobsens ægget var med i “Men in Black”. Hvilket er et synligt tegn på den store bevågenhed, som dansk design nyder og berømmes for i udlandet.

Dansk design når det er bedst

Når dansk design er bedst, er det først og fremmest tidløst og af høj kvalitet. Ligesom det også helst skal være funktionelt, nytænkende og ofte også  enkelt. Hvis man for eksempel som de tidligere nævnte Overgaard og Dyrman fra Nordjylland, som med deres prisvindende Wire Collection, formår at slå igennem med nytænkning ved at kombinere og sammenflette traditionel teknik med moderne teknologi, samtidig med, at kvalitetsmaterialer og godt håndværk også er taget i brug, så er man rigtig tæt på noget af det bedste danske design, der findes.