4 bud på en lædersofa til den klassiske og stilrene stue

Få typer møbler er så klassiske og stilrene som en lædersofa. Lædersofaer er den perfekte kombination af komfort og stil, og de er desuden ganske slidstærke og vedligeholdes de ordentlig, kan levetiden på dem være ganske lang. På trods af dette, er der mange der har en del fordomme om lædersofaer, eller tænker at de skal være på én bestemt måde.

Dette er langt fra sandt, og lædersofaer kan variere meget i stil og design. Er du en af dem der måske tænker lidt snævert om lædersofaer, eller vil du blot have lidt sofa inspiration, så følg med her, når vi giver 4 bud på vidt forskellige lædersofaer.

En klassisk

Når de fleste tænker lædersofaer, så tænker de nok på en klassisk stor flyder-sofa i sort læder. Denne udgave af lædersofaen har i mange omgange været populær og det er ikke svært at se hvorfor. Komforten er i top, og stilen er også en, der passer ind i mange hjem.

Er det en sådan sofa du er til, så går du ikke helt galt ved at vælge en trepersoners Selesta-sofa i sort læder. Sofaen er alt hvad en klassisk lædersofa skal være. Komfortabel og neutral i stilen, så den vil passe ind i de fleste stuer. Som prikken over i’et, har en også elmotorer til at justere ryg- og fodstøtte.

En moderne

Måske er den klassiske lædersofa ikke lige dig. Måske er du en af dem der tænker, at du ikke skal have en sort lædersofa, fordi det lige præcis er en sådan klassisk du vil undgå. Dette er selvfølgelig helt legitimt at mene, men det er også her, at det er værd at undersøge alternative udgaver af lædersofaen.

Et glimrende alternativ, der dog stadig bevarer meget af den klassisk charme, er Bardolinos 3- og 2,5-personers sofaer. Disse sofaer, hver for sig eller som sæt, tager udgangspunkt i den klassiske sorte lædersofa, men gør det med et distinkt moderne look. De slanke ben og mindre puder skaber et mere luftigt og let indtryk end man ellers er vandt til.

En nordisk

En anden måde at lave et alternativ til den store flyder, er ved at gå mere nordisk i sit design. Nordisk design er ofte en helt anden måde at tænke møbel-klassiker på, og er ofte lidt mere dæmpet og underspillet. Perfekt til dig, der måske ikke ønsker det for ”flashy”. Klints 2- og 3-personers sofasæt er et godt eksempel på dette.

Deres lyse træramme giver en god kontrast til det sorte læder, og afgiver alt i alt et meget smagfuldt og let indtryk, og et look der for mange her i norden vil føles både hjemligt og hyggeligt, men samtidig stilet og elegant. Sofaerne har glimrende komfort og støtte og er et godt, relativt neutralt udgangspunkt for indretningen af din stue.

En med det hele

Der er også andre veje at gå med en lædersofa. Det kan være, at du er typen der gerne vil havelidt fart over feltet, både på design og funktioner. Her kan Natuzzi Editions’ C054 hjørnesofa med open end muligvis være en sofa for dig. Lækkert italiensk design kombineret med fantastisk komfort – hvad er der at sige nej til. Sofaen er desuden med sit cognacfarvede læder lidt af et stil-statement i din boligindretning.

Der er masser af plads i sofaen, store ryglæn der kan foldes op og ned efter behov samt gode, store armlæn i hver ende. Med open end får sofaen også en lidt let følelse og er dermed ganske langt fra den første sofa vi så på. Alligevel er der tale om en stor, god flyder hvor hele familien kan slå sig ned. Alt i alt den totale lædersofa-oplevelse.