Overstrygning – udryddelse af fygesne og slagregn sigen 1976

Man har siden 1976 anvendt overstrygning til at tætte ældre tegl- og betontagstenstage, hvorfor hovedformålet altså er at gøre taget mere tæt, således hverken fygesne eller slagregn kan trænge ind under taget og beskadige de underliggende og tilstødende konstruktioner. Trænger der nemlig fygesne eller slagregn ind ved dit tag, kan det med tiden resultere i både råd og svamp i træværket, hvilken kan blive en yderst dyr affære, hvis der ikke bliver gjort noget ved det i tide. Men hvorfor vælge overstrygning over eksempelvis understrygning? Det kan du læse meget mere om lige her, og ønsker du desuden at få taget et kig på dit tag, så kan du lige her få et uforpligtende tilbud på overstrygning.

Derfor skal du vælge en overstrygning

Du skal således vælge at få foretaget en overstrygning af dit tag, hvis ikke du ønsker at investere i et helt nyt ét af slagsen. En overstrygning er nemlig det bedste alternativ til et nyt tag, idet det med en understrygning ofte kan være svært at få adgang til både skunker og skråvægge, hvorfor det kan være både svært at reparere og vedligeholde. Vælger du således at få foretaget en overstrygning, kan du altså forlænge dit tags levetid samt spare en masse penge. Det anbefales desuden, at hele tagfladen overstryges, således taget får et harmonisk og fuldendt udtryk.

Overstrygning – et hav af fordele

Der er en lang række fordele ved at få foretaget en overstrygning, og en af dem er blandt andet, at overstrygning har den egenskab, at den kan modstå store påvirkninger, som tage her i Danmark ofte bliver udsat for ved ekstreme vejrforhold som blandt andet stærk varme og hård frost. Der udover hæfter fugen, som bliver brugt til overstrygning, ualmindeligt godt. Dette vil sige, at tagstenene nærmest bliver limet sammen, hvorfor det altså også bliver mindre overfølsomt overfor vind og vejr.

En anden stor fordel er desuden overstrygningens positive påvirkning på din varmeregning. Dette gør sig især gældende ved ældre ejendomme, hvor der ofte er mangle på effektiv isolering, og hvor varmen derfor fiser ud. Med en overstrygning opnår du dog en tættere tagflade, hvilket mindsker gennemtrækket i tagets hulrum. Dermed bliver huset altså bedre isoleret, og du vil med garanti opleve en stor forskel på din varmeregning, som vil blive en del mindre.