Tilstopning af afløb og slamsugning

Ens kloak vil til tider tilstoppe, hvilket gør, at man har brug for en slamsuger eller kloakspuling. Der er forskellige tegn på, at ens kloak er tilstoppet. Hvis man f.eks. begynder at kunne lugte en træls lugt fra kloakken eller gennem ens afløb, er det et tegn på, at den trænger til, at blive renset. Et andet tegn er, at vandet begynder at stige op fra kloakken af, og at det bliver tilstoppet når det skal løbe igennem afløb eller toilettet. Det kan være svært at vurdere, hvornår man egentligt har brug for professionel hjælp med rensning og spuling af kloak og ens afløb.

Kloakservice døgnet rundt

Hvis man ikke får fikset sit problem med f.eks. kloakken med det samme, kan det ende med, at der sker endnu størrer skader, hvilket vil resultere i, at reperationen vil blive en del dyrere. Hvis man har akutte problemer med sin kloak eller afløb kan man ringe til en kloakservice døgnvagt, som kan løse disse problemer på hvilket som helst tidspunkt på dagen – også udenfor deres egentlige åbningstid. Dette kan være problemer som stoppet kloak eller afløb, stoppet toilet eller akut brug for slamsugning af septiktank, som også kan fikses af en akut vvs.

Slamsugning af kloak

Hvis din kloak er blevet helt tilstoppet, og dette problem altid vender tilbage kan man få foretaget en slamsugning. En slamsuger er en form for lastbil eller vogn, som opsuger flydende slam og skidt op dens monterede tank. Der findes både slamsugning og kloakspuling. Forskellen mellem disse to er, at slamsugning suger al affald ud af kloakken på en mere grov måde, end når man gør brug af spuling. For at vedligeholde ens kloak skal man åbne dækslerne og og skylle igennem med en vandslange. For at undgå problemer med kloakken bedst muligt, skal man sørge for, at rense den regelmæssigt. 

Det kan man selv gøre

Før man ringer efter hjælp, kan man selv prøve at fikse sit afløb. Ved et tilstoppet afløb i håndvasken kan man hælde 1-2 liter kogende vand ned i afløbet sammen med lidt opvaskemiddel, for at løsne proppen af skidt nede i røret. Hvis dit afløb er tilstoppet i bruseren på grund af hår og sæberester, kan du prøve at rense dit afløb med flaskerenser eller lignende. Hvis ikke det hjælper, kan du afmontere din vandlås og rense den for eventuel hår og sæberester. For at undgå problemer som disse i fremtiden er det vigtigt at vedligeholde sin afløb, og rense dem regelmæssigt. Man kan rense sit afløb i håndvasken ved at hælde noget kogende vand i afløbet ca. 1 gang i ugen, samt at overveje, hvad man vælger at skylle ud i håndvasken.