Brug selvklæbende bogstaver og tal til dekoration

Du kan bruge selvklæbende bogstaver og tal til stort og småt, både inden- og udendørs. Her finder du råd og vejledning til når du skal vælge dine bogstaver.

Selvklæbende bogstaver kan bruges i hjemmet eller som reklame til forretningen

Du kan bruge selvklæbende bogstaver og tal til stort og småt, både inden- og udendørs. Brug dem til at mærke ting i dit hjem, vælg f.eks. helt små bogstaver til hylder og skuffer, lidt større til din postkasse og endnu større til at vise dit husnummer på muren. På dit kontor er selvklæbende bogstaver og tal perfekte til at nummerere og identificere ting. 

Du kan få de fineste bogstaver til dekorering. De findes i mange farver og former. Det kan være lidt sjovt med en folietekst til væggen i børneværelset med et sødt budskab eller en lille tekst til bagklappen på din bil. Du kan endda få neon-foliebogstaver i flotte pangfarver.

Det kan også være smart med en personlig wallsticker over sofaen i stuen eller over sengen i soveværelset. Det kan være et kendt citat eller en helt personlig ting, man gerne vil give udtryk for. Det er nemt at designe teksten som en folietekst med selvklæbende bogstaver, og den er let at fjerne igen eller skifte ud. 

Vil du dekorere din postkasse eller bare skrive dit navn og husnummer på, så er det vigtigt at tænke på, hvilken farve de selvklæbende bogstaver og tal skal have, for de skal jo gerne være synlige. Er postkassen f.eks. sort, så bliver de selvklæbende bogstaver meget synlige, hvis de er hvide. Sidder din postkasse udendørs, skal folien gerne være vejrbestandig, så den holder så længe som muligt. Det er især vigtigt, hvis du skulle være den heldige ejer af en båd og gerne vil have selvklæbende bogstaver og tal som klistermærker til din båd.

Vælg derfor en god kvalitet. Nogle gange er det en fordel at betale lidt mere og være sikker på kvaliteten.

Reklamer og budskaber i butiksruden eller på firmabilen

Har du en butik, kan du bestille alle mulige reklametekster i selvklæbende bogstaver. Du kan bl.a. angive priser og rabatter med selvklæbende tal på f.eks. butiksruder og biler. På samme måde kan du informere kunderne om åbningstider og telefonnummer. Bogstaverne skal være nemme at fjerne, så de kan erstattes af ny tekst, når den gamle ikke er relevant længere.

Har du firmabil, kan du med fordel udstyre bilen med dit firmanavn, webadresse, telefonnummer, logo og andre budskaber til kunder i folietekster med selvklæbende bogstaver og tal.

Hvordan finder man folieteksterne?

Det er vigtigt at vælge en god leverandør! Det er vigtigt at du får et produkt som er nemt at montere og holder længe. En tekst af selvklæbende bogstaver skæres ud i folie. Baggrunden er fjernet, og der er lagt en montagetape oven på bogstaverne, som så monteres ligesom et klistermærke. Til sidst fjernes montagetapen, og så sidder teksten på overfladen.

Hvis du har helt specielle ønsker, kan du få leverandøren til at hjælpe dig med at designe lige præcis det, du gerne vil have. Har du imidlertid brug for et mere standard produkt, kan du i mange tilfælde selv designe dine selvklæbende bogstaver online på leverandørens hjemmeside.

Tænk altid på at vælge den rigtige størrelse og farve samt baggrundsfarve, så teksten kan ses på afstand.

God fornøjelse med at vælge dine folietekster. Man kan næsten sige, at kun fantasien sætter grænser for, hvad bogstaverne kan bruges til.