Sådan indretter du med farver

Den skandinaviske stil er generelt meget afdæmpet – især i forhold til farver. Det meste er sort, hvidt og gråt – og i nyere tid er der fokus på de afdæmpede jordfarver. Det kan derfor mere en udfordring at få flere farver i hjemmet – selvom det kan være en rigtig god idé at gøre. Farver er nemlig med til at skabe liv og dynamik i hjemmet, og de kan heldigvis bruges på et utal af måder til at fremhæve forskellige kvaliteter i hvert enkelt rum.

I denne artikel har vi samlet 4 tips til, hvordan du bedst muligt kan indrette dit hjem med farver.

Brug farver gennem tilbehør og små detaljer

Hvis du ikke er klar til at tage det helt store spring ud i et farverigt hjem, så kan du langsomt dykke tæerne i ved at inddrage farver gennem de små detaljer i dit hjem. Det kan være alt fra pyntepuder i farver, der står i kontrast til sofaen, vaser, keramik, malerier, gulvlamper, billedrammer og meget mere. Det er faktisk kun din fantasi, der sætter grænser for din kreativitet.

Mal dine møbler

Har du nogle ældre træmøbler, der godt kunne trænge til en kærlig hånd? Der er absolut ingen grund til at skille sig af med sådanne møbler. En klat maling kan nemlig gøre underværker – uanset om der er tale om en gammel kommode, reol, taburet eller noget helt fjerde. Hvis du på et tidspunkt skulle blive træt af farven, kan du altid male møblet på ny og på den måde hele tiden tilpasse det til din indretning.

Brug flere nuancer af samme farve

Når du vælger at inddrage en farve i din indretning, kan det være en god idé at tage udgangspunkt i én enkel farve – ellers kan rummet hurtigt komme til at se rodet og kaotisk ud. Det kan give en god dybde i rummet, hvis du arbejder med flere nuancer af samme farve – og det kan nemt inddrages med bl.a. gardiner, tæpper, vaser eller andet interiør – og på den måde skabe en rød tråd gennem indretningen.

Mal en eller flere vægge

Hvis du er helt klar til at komme i gang med farver i din indretning, så er det noget, du hurtigt kan få glæde af ved at male et eller flere vægge i et givent rum. Det kan godt virke vovet, men det giver absolut den største effekt at male alle væggene i et rum, da det giver en helt særlig dybde i rummet – men du kan også nøjes med en enkelt væg, som så kan skabe en stor kontrast til de resterende hvide vægge. For at opnå det bedst mulige resultat anbefaler vi, at du hyrer et malerfirma som dette til at hjælpe dig: https://vimaler.dk/.