Hvad kan du gøre for at øge salgsværdien af din bolig?

Mange mennesker laver i løbet af deres liv nogle renoveringer og opgraderinger på deres bolig. For mange er det for egen skyld, fordi det simpelthen er nogle projekter, der kommer til at gøre livet i boligen bedre og lettere senere hen. Men står du i en situation, hvor du faktisk er ret tilfreds med din bolig, er der stadig nogle ting, du kan gøre ved din bolig – der er nemlig nogle boligprojekter og nogle renovationer, du kan lave for at øge den værdi, din bolig har i forbindelse med et salg.

Invester i grøn og billig energi

Energiregningen er én, der ikke kan undgås, i hvert fald ikke helt. Men en bolig med billig energi, der samtidigt er en tjeneste for klimaet, er altså noget, der er meget tiltrækkende for potentielle købere af en bolig. Det betyder jo, at de kan spare penge på deres elregning, og ikke behøver hælde for mange penge efter nye energikilder, der lever op til nye, grønne krav.
Det er som regel noget, man som køber gerne vil give flere penge for, fordi det jo i realiteten sparer én selv for en del penge i længden. Et eksempel på en sådan investering kunne f.eks. være solceller.

Et nyt tag

Kommer man som køber med en ejendomsmægler, er et hullet og ødelagt tag en af de ting, der kan tvinge salgsværdien længst i bund. Det kommer simpelthen til at være for stor en investering for de nye, potentielle købere, og de kommer derfor til at kræve en nedsætning af salgsprisen. Ved selv at investere i et nyt tag, er det altså noget, der kan sikre, at du kan sælge boligen til en højere pris. Det er dog vigtigt, at arbejdet bliver lavet ordentligt, og at du er sikker på, at du f.eks. har et fast undertag af en kendt, god kvalitet.