Indret med lyskæder både inde og ude

Mange tror, at lyskæder kun benyttes udenfor til at pynte op med op til jul. Lyskæder er dog blevet yderst populære. De kan nemlig bruges på et væld af måder – både inde og ude.

I dette indlæg giver vi dig inspiration til, hvordan du kan bruge lyskæder i indretningen på en anderledes måde. I indlægget kan du læse mere om:

  • Lyskæder i soveværelset
  • Lyskæder i stuen
  • Lyskæder på udearealer.

Ban vej til sengen med lyskæder i soveværelset

Lyskæder kan være en faktisk lyskilde at have i soveværelset. Det behøver ikke nødvendigvis at være den eneste lyskilde. Den kan dog have en praktisk anvendelse.

Når du skal indrette soveværelset, kan du vælge at placere lyskæder hele vejen rundt om sengen. Har du kontakten til lyskæden tæt på sengen, har du her en yderst praktisk løsning. Lyskæden kan nemlig hjælpe dig med at finde sengen, når du er på vej i seng.

Du kan sikkert nikke genkende til situationen, hvor du forsigtigt bevæger dig frem i rummet. Hver nat formår du dog at slå tæerne ind i sengen. Hver nat gør det lige ondt. Med en lyskæde rundt om sengen kan du spare dig selv for ømme tæer.

Det er forholdsvis nemt selv at lave. Selvom det er en praktisk løsning, kan det også være en yderst hyggelig løsning. Det kan nemlig give en anden type belysning i rummet.

Skab en hyggelig stemning med lyskæder i stuen

Bevæger vi os ind i stuen, kan du også her få gavn af lyskæder. De kan bruges mange forskellige steder til at skabe hyggelige, små kroge med. Det kan for eksempel være over billeder, så det giver billedet lidt ekstra fokus.

I stuen kan du også bruge lyskæder i diverse vitrineskabe. Her kan du virkelig få udstillet dit fine stel, eller hvad du ellers har stående i skabet. Med en lyskæde giver du dine fine ting den opmærksomhed, som de fortjener.

Har du en forholdsvis stor stue, har du sikkert en masse kroge, du kan udnytte. Du kan lave hyggekroge, hvor ungerne kan lege, eller du kan lave et læsehjørne. For at skabe en hyggelig stemning kan de rette lyskæder være den ideelle løsning.

Gør udearealerne indbydende

Det oplagte valg er at bruge lyskæder udenfor. Der er dog mange forskellige muligheder, der ikke kun har med jul at gøre. Sommeraftenerne kan blive endnu hyggeligere, hvis du pryder terrassen med fine lyskæder.

Lyskæder kan jo både komme i stort eller knap så stort omfang. Mindre lyskæder kan derfor være rigtig gode at have i større blomsterkrukker. Du får nemlig mulighed for at nyde dine fine blomster, selvom mørket er faldet på.

Har du en pergola, er det oplagt at have lyskæder her. Du kan nemlig lave den hyggeligste stemning rundt om brædderne og stolperne. Her kan du for alvor nyde de lune aftener med venner og familie. Har du et par enkle stearinlys på bordet, er der ikke et øje tørt.

Har du en pavillon eller et orangeri, kan du også her med fordel anvende lyskæder. Det kan få din pavillon eller dit orangeri til at lyse op på en helt enestående måde. Det vil være yderst indbydende, og du vil helt sikkert ende med at bruge den meget mere.