Skybrudssikring: Er det relevant for dig?

Find ud af, om sikring mod skybrud er relevant for dig

I Danmark er vi heldige – vi har et ret mildt klima, og vi er heldigvis fri for naturkatastrofer og ekstremt vejr. Vi bor dog også i et land, hvor der regner utrolig meget. Det er sjældent, at regnen udvikler sig til et reelt skybrud, men nogle gange gør det.

Et skybrud er en virkelig voldsom regnbyge, som er defineret ved, at der kommer mere end 15 mm nedbør på 30 minutter. Skybrud kan forårsage oversvømmelser af kloakker og vandløb, hvilket igen kan føre til oversvømmelser af huse og byområder. For at undgå oversvømmelser i forbindelse med skybrud, vælger nogle at investere i skybrudssikring. Hvis du er interesseret i at finde ud af, om skybrudssikring er relevant for dig, kan du læse med herunder og blive klogere på netop det.

Hvorvidt du skal have skybrudssikring, afhænger af hvor du bor

Det er langt fra alle bygninger, det er relevant at skybrudssikre. Hvorvidt man skal foretage skybrudssikring af bygninger, afhænger af, hvor de enkelte bygninger er placeret. Nogle bygninger er nemlig markant mere udsatte end andre.

Hvis dit hus er placeret i et lavtliggende område, kan det være en god idé at have sikring mod skybrud. Ligger dit hus lavere end de omkringliggende områder, er det også en rigtig god idé at foretage skybrudssikring. Vandet fra de omkringliggende, højere områder vil nemlig løbe derhen, hvor der er lavest. Hvis dit hus ligger i et sådant område, er det mere udsat for skader i forbindelse med skybrud.

Har du en kælder, er det generelt også en god idé at have en eller anden form for skybrudssikring. Bor du tæt på vand, er der også forøget risiko for skader, når der er skybrud.

I takt med at klimaforandringerne får vandstanden til at stige og vejret til at blive mere ekstremt, kan det også være relevant at undersøge klimasikring af dit hjem

Hvem kan hjælpe med sikring af skybrud?

Når du skal sikre dit hjem mod skybrud, er det en god idé at alliere dig med en professionel. Stormflodssikring har mange års erfaring med skybrudssikring af private hjem, offentlige institutionerne og erhvervsbygninger – og de kan helt sikkert også hjælpe dig.