3 ting du skal huske når du skal male indendørs

Tænger dine vægge til en god klat maling, eller er du flyttet ind i nyt hus og skal alle rum igennem så de er flotte og pæne? Om det er det ene eller det andet – eller en helt tredje årsag – så er det en god ide at have styr på hvad der er godt at gøre når man maler indenfor, så du undgår maling uønsket steder eller andet bøvl. Vi kommer her med 3 konkrete ting du skal huske på, når du tager malertøjet på og penslen i hånden.

Sørg for alt er klar

De fleste tænker at man blot skal købe en spand maling og pensler, og så er du klar til at male indendørs derhjemme, men inden du går i gang, er det en god ide at sørge for ens vægge er klar til at blive malet på. Er der ujævnheder på væggen eller lignende skal du slibe den ned, så overfladen bliver helt jævn – medmindre du ønsker en væg med spændende elementer. Derudover skal I vaske væggen grundigt ned, så der ikke er støv og fnuller på. Det giver malingen det bedste grundlag for at blive flot. Står i med en væg, som har der har været røget cigaretter og andet opad, er det en god ide at male godt i bund, indtil nikotinen er helt væk. Ellers kan i ende med at have en væk som i mange år vil lugte af smøger.

Når væggen er behandlet færdig og er klar til at blive malet på, skal i lige sørge for at der er dækket godt af overalt i rummet. På gulvet er det godt enten af bruge pap eller afdækningsfilt og møbler skal dækkes med afdækningsplast, så i ikke risikere pletter af maling over det hele. Alle kontakter og mindre ting på væggen som ikke skal males skal dækkes med maler tape, så I kan male præcist langs alle kanter. Er du den heldige ejer af et klædeskab fyldt med tøj som ikke skal have pletter på sig, er det en god ide at investere i en malerdragt, så du stadig kan gå i byen med god samvittighed uden at være nervøs for om du har pletter over det hele, når du engang er færdig med at male.

Når det kommer til at skulle male din væg, så er det en god ide at starte med en mindre pensel og male alle kanter og rundt om radiatorer først. Herefter kan du nemlig tage din store malerrulle og køre over de store flader som hurtigt er klaret. Oftest vil 2 lag maling være nok til at gøre arbejdet, mens der nogle gange skal 3 lag til hvis man eksempelvis skal dække en mørk farve med noget lysere maling. Er der tale om større vægge bliver det altid bedst hvis man tager en væg af gangen – altså kanter på en væg først, efter fulgt af de store flader på samme væg. Dermed er maling stadig våd omkring kanterne, og resultater bliver dermed flottere.