Hvor langt rækker en liter maling?

Har du også stået med problemet omkring, hvor meget maling du har brug for? De fleste af os kender dilemmaet, når vi skal have købt maling til vores næste projekt. Man bruger enormt lang tid på at vælge den rigtige farve og når man endelig har fået valgt den rigtige farve, så opstår problemet med mængden.

Det kan være utrolig svært at bedømme, hvor meget maling man har behov for. Derfor kan man ofte komme til at købe for meget, da man hellere vil have for meget i stedet for at stå og mangle. Køber man altså for meget, kan man dog risikere, at malingen kan gå til spilde, da maling ikke holder for evigt.

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Mængden afhænger af, hvilken maling eller olie der er tale om. Derudover er der også forskel på, om man skal regne efter første lag eller de efterfølgende lag, når det kommer til maling. Der skal nemlig en større mængde maling til første lag. Nedenfor får du et overblik over, hvor langt de forskellige typer maling og olier rækker.

Vægmaling og loftmaling

  • Rækker til 5-7 kvm² ved første lag og 8-10 kvm² ved andet lag

Træbeskyttelse på høvlet og uhøvlet træ

  • Rækker til 4-6 kvm² ved første lag og 7-9 kvm² ved andet lag

Træolie

  • Rækker til 10 kvm²

Hvordan beregnes den rigtige mængde maling?

For at finde det rette mål af at areal, skal du måle højden og bredden og derefter gange dem med hinanden. På den måde kan du lettere få et overblik over, hvor meget maling du behøver. Er der derimod tale om en gavl, der skal males, skal der en lidt anderledes udregning til.

For at finde gavlens areal, skal længden ganges med 0,5. Det vil derfor sige at arealet findes ved at starte med at gange længden med de 0,5, hvorefter dette beløb ganges med bredden. På denne måde kan du bedre finde frem til den rigtige mængde maling til dit næste projekt. Det eneste du mangler nu, er malingen, som du kan købe her.