Derfor bør du huske el-eftersyn før endt bolighandel

Der er mange ting, der skal være styr på ved bolighandel, både som køber og som sælger. En ting, der har en vigtig rolle for begge parter, er at have styr på et professionelt udført el-eftersyn. Hvorfor dette kan være så vigtigt, kan du læse mere om nedenfor, og måske allerede i dag booke en el-installatør til opgaven.

Et el-eftersyn sikrer tryghed for begge parter

Det er vigtigt, at du både som sælger og køber kan komme godt videre i forbindelse med en bolighandel. Af den grund giver det god mening at have en uafhængig og professionel tredjepart inde over, når der skal vurderes, hvordan tilstanden af boligens installationer er.

Det foregår nemt og enkelt ved, at begge parter i handelen får information omkring boligens tilstand, samt også de ting, der helst skal udbedres, hvis der er eksempler på dette. En elinstallatør sørger i denne sammenhæng for, at alt foregår rimeligt, hvilket resulterer i tilfredse parter på begge sider af handelen.

Din elinstallatør kan være din billet til den eftertragtede eleftersynsordning

Går du via en professionel elinstallatør, giver det dig mulighed for at gøre brug af den såkaldte eleftersynsordning. Denne ordning er igen meget fordelagtig for begge parter i bolighandelen, og indbefatter, at begge sider er indforståede med, at handlen indbefatter en elsikker bolig. Dette gør det muligt at frigøre det ellers påkrævede 10-årige fejl- og mangelansvar, som er bestemt ved lov.

Grunden til frigørelsen er enkel og til at forstå, nemlig i kraft af sælgers mulighed for at dokumentere boligens tilstand ved at fremlægge både henholdsvis eleftersynsrapporten og en tilstandsrapport, samt et tilbud om ejerskifteforsikring. Det kan som sælger frigøre dig fra mange års fremtidigt ansvar, og som køber kan det give en stor tryghed og vished om, at alt er som det skal være, og at handelen er foregået på rimelig vis.

Book et el-eftersyn, mens du husker det

Et el-eftersyn er en af de ting, man nemt sveder ud i forbifarten og med de store mængder ting at tage stilling til under en bolighandel. Ikke desto mindre er det, som udpenslet allerede, en utrolig stor tryghed at vide, at der er styr på tingene. Derfor kan du med fordel booke et eftersyn, for eksempel via en elinstallatør i Kolding eller andre steder i landet, hvis ikke boligen til salg befinder sig i området omkring Kolding. Der er rig mulighed for at få styr på tingene, og det tager heldigvis ikke lang tid at få udarbejdet nogle fyldestgørende og professionelle rapporter, hvis blot du tager kontakt til de rette dygtige fagfolk.

Leder du efter professionelle til opgaven, kan det ofte være et godt pejlemærke at kigge efter, om de er medlem af el-forbundet TEKNIQ. På den måde kan du nemlig vide dig sikker på, er elinstallatøren er både erfaren og dygtig inden for sit fag. Hermed kan du også som sælger være garanteret med det samme at få et omtrentligt overslag over prisen for udbedring af de mangler, der eventuelt måtte være.