Hvad koster en elektriker i København?

Prisen på en elektriker vil afhænge af nogle faktorer, f.eks. hvor omfattende opgaven er, og hvad kvalitet af ​​dit nuværende el-anlæg er i. Hvis du allerede har et moderne el-anlæg, kan en enklere installation eller reparation være nok. Skal hele systemet derimod udskiftes, kan man forvente, at prisen på elektriker vil stige kraftigt. Her kan du se nogle faktorer på, hvordan man beregner omkostningerne ved at hyre en elektriker.

Arbejdsomkostninger (elektrikerens løn)

Arbejdsomkostningen beregnes efter timeprisen gange antallet af arbejdstimer for det faktiske el-arbejde. I Danmark er det almindeligt, at en elektriker opkræver et sted mellem 400-600 danske kroner i timen, i Københavns er prisen oftest højere fordi, fordi at det koster mere at bo i København og at drive elektriker virksomhed.

Det er dig som kunde som betaler omkostningerne for virksomheden i den sidste ende. En elektriker koster derfor oftest mellem 600 og 950 danske kroner i timen i København og Region hovedstaden. Du kan læse mere om priser på f.eks. denne Hjemmeside; Elektriker København

Bor du i et ældre hus, hvor elektrikeren skal udskifte alle ledninger, stikkontakter, el-tavle med mere, kan det tage et par arbejdsdage og derfor kan det hurtigt løbe op i mange timer. Ved nybyggeri eller en totalrenovering kan det faktisk gå hurtigere, fordi elektrikeren nemmere har adgang og kan lave sine elinstallationer relativt hurtigt. Husk også, at du kan bruge håndværkerfradragen til en del opgaver.

Materialeomkostninger (prisen for materialer)

Den anden store del af de samlede omkostninger er materialeomkostningerne. Hvor meget materiale der kræves, og hvad du skal bruge for materialer, det kan variere meget afhængigt af den elektriske installation. Afbrydere, stik, spotlights og lignende er relativt billigt, men for eksempel en el-tavle eller andre større genstande koster mange penge.

Anmod om tilbud flere steder

For at kunne sammenligne alle alternativer og få et retvisende prisbillede, er det en god idé at indhente tilbud fra et par forskellige elektrikere i København (eller lokalt hvor du bor) Du kan f.eks. søge på ”elektriker Ballerup” hvis du bor i Ballerup kommune. Glem ikke også at tjekke, at de har en god omtale og er autoriserede. Undersøg også hvad der er inkluderet i tilbuddet. Nogle gange er materialeomkostningerne ikke inkluderet. Der skal også indgå moms i tilbud til private.