Disse mærker er bedst når det kommer til hvidevarer

Til dagligt er den generelle dansker meget afhængig af hvidevarer. Vi bruger dem til alt. Opvaskemaskiner hjælper os af med den kedsommelige opvask. Frysere og køleskabe hjælper vores mad til at holde sig friskt og lækkert. Ovne og kogeplader hjælper os til at lave mad hurtigt og nemt. Hvis disse maskiner virker dårligt eller helt stopper med at virke, går de fleste i panik. Derfor er det vigtigt at vælge de rigtige hvidevarer, som virker bedst og gør jobbet hurtigst.

Kvalitet frem for pris

Danskere er så afhængige af deres hvidevarer, at de langt hellere vil betale flere penge end at have et dårligt køleskab eller tørretumbler. De fleste vil vælge mærker som Miele, Bosch eller Siemens næste gang de skal ud at handle hårde hvidevarer. Dette skyldes, den familiære følelse de har med disse mærker, og mange har gode oplevelser med mærkerne og ved deres produkter virker. Dog tager Miele toppen, da ca. halvdelen af danskerne vil vælge dette mærke. Der er en tendens, til at tyskklingende mærker bliver sammenlignet med god kvalitet. Det skal dog siges, at dette alt sammen er subjektive holdninger, og har basis i erfaringer og anbefalinger.

Energimærkningen

Energimærkningen er vigtig for miljøet og os selv. Derfor er det vigtigt, at du tjekker det danske Forbrugerråds råd med hensyn til valg af dine hårde hvidevarer. Udover at tjekke anbefalingerne fra det danske Forbrugerråd, kan du kigge på nettet og se tests og sammenligninger for de forskellige kategorier af hvidevarer. Når du kigger på energimærkningen, skal du kigge efter, hvilket bogstav det har. For at skåne miljøet mest muligt kan du vælge A+++. Dette er det bedste energimærke, man kan købe. Selvom produktet vil være dyrere, vil du sparer penge på strøm. Det dårligste energimærke er G og er ekstremt dårligt for miljøet, og produktet bruger meget mere i strøm om året.