Sådan finder du det rigtige printerpapir

For hvert trykbehov er der en bestemt papirtype, der passer perfekt til jobbet.

Dog med så mange forskellige arktyper og størrelser, der er tilgængelige på markedet, kan det være vanskeligt at bestemme, hvilke der kan bruges med din printer, og hvilke der er rigtige til et bestemt job. Selv når du har fået fat i udvalget af papirtyper og -størrelser, er der også forskellige overtræk og vægte at vælge imellem. Hvis du har et specifikt udskriftsjob for øje, at du har brug for papirrådgivning til, eller at du bare gerne vil blive bedre informeret om fremtidige job, skal du læse vores endelige guide til printerpapir.

Udskrivning af papirtyper

Udskrivningspapir findes i mange forskellige typer, hver med forskellige anvendelser og fordele. Her er nogle af de mest populære typer udskrivningspapir:

Inkjetprinterpapir

Denne type papir er designet til specifik brug sammen med inkjetprintere. Der er forskellige former for inkjetpapir, der fungerer godt med inkjet-blæk, herunder foto-, blank-, visitkort- og lykønskningskortvarianter.

Mat

Dette papir er et af de hyppigst anvendte, da det er velegnet til alle daglige udskrivningsopgaver. Matpapir er færdig med en hvid belægning, der hjælper blækket med at tørre hurtigere end på andre papirtyper, og betyder, at det er velegnet til et dokument, der er nødvendigt hurtigt. Du kan også få mat papir som farvet papir, hvis du ønsker dette.

Lyst hvid

Lyse hvide papirark er meget glattere og er ikke-tekstureret, hvilket gør dem ideelle til høj kvalitet, præsentabel dobbeltsidet udskrivning. Papirets lysstyrke sikrer, at begge sider kan udskrives, uden at blækket vises igennem på den anden side.

Blank

Denne papirtype bruges traditionelt, når du udskriver billeder eller fotografier snarere end tekst, da den har evnen til at fremstille strålende farver og skarpe billeder. Den blanke overflade absorberer blækket og skaber langt højere klarhedsbilleder end du kunne forvente af matpapir.