Klar til at stoppe med håndopvask? Find den rette opvaskemaskine

Slip for selv at stå med opvasken med en ny opvaskemaskine. Du behøver ikke noget stort køkken for at finde plads til én, da du kan finde modeller med lille kapacitet. Smalle modeller inden for opvaskemaskiner er ca. 45 cm i bredden, og bor du alene eller blot sammen med en partner, kan du sagtens nøjes med maskiner med mindre end pladsen til de godt 10 kuverter, der er standarden. Denne side kan guide dig videre til spændende udvalg i opvaskemaskiner.

Tjek de smalle og diskrete opvaskemaskiner

Vælger du en smal opvaskemaskine, vil støjniveauet i decibels generelt også være mindre. Af den grund er små opvaskemaskiner takket være dette og deres beskedne størrelse gode at vælge, hvis du bor i rækkehus, hvor du både ligger op ad naboerne og ikke ligefrem har en herregårds plads at gøre godt med. Vælg derfor disse opvaskere – og lad den vaske dit service.

Placér opvaskeren på den rigtige måde

Opvaskemaskiner kan du stille an på masser af måder, hvor du både har den enkleste, nemlig den fritstående opvaskemaskine, og nogle mere komplicerede. Maskiner, der kan integreres, bliver ofte valgt, når hele køkkenet bygges om. Kort fortalt kommer disse opvaskere uden front- og sideplader, så du sørger selv for at anrette paneler til siderne og en køkkenlåge fortil.

Underbygningsopvaskemaskiner finder du også på markedet, og dem stiller du bare under en bordplade, du allerede har. Du får derfor mange muligheder for at placere maskinen bekvemt.

Vælg en opvaskemaskine med god energiklasse

Helt uundgåeligt vil det at gå fra håndopvask til opvaskemaskine betyde, at din husstands elforbrug stiger. Vær her opmærksom på, hvilken energiklasse din opvaskemaskine har. En hvidevares energiklasse er udtryk for, hvor effektivt den bruger strømmen. Dårlig energiklasse betyder, at maskiner bruger uforholdsmæssigt meget strøm på at løfte sin opgave i hjemmet.