Gør dine energikilder grønnere

Varmekilden i vores hjem er ofte noget, vi tager for givet, og som vi ikke bruger tid på at sætte os ind i. Vi betaler bare troligt regningerne, uden at tænke over, om der findes bedre alternativer for pengepungen og for miljøet.

Derfor skal du energioptimere

Den korte forklaring på, hvorfor du bør energioptimere dit hjem, er, at du på den lange bane sparer mange penge.

Det koster lidt at prioritere den form for renovering, men når du energioptimerer din bolig, er der faktisk også nogle økonomiske tilskud, der kan hjælpe din investering godt på vej. Du kan nemlig søge økonomisk hjælp til forbedringer, der er mere miljøvenlige.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at få dette tilskud, når du installerer solceller. Det gælder dog følgende forbedringer:

  • Udskiftning af vinduer til mere miljørigtige modeller.
  • Efterisolering af dit hjems ydervægge.
  • Udskiftning af eksisterende varmeanlæg af ældre dato.

Du kan altså få et tilskud, når du vælger at vinke farvel til dit oliefyr og i stedet overgår til fjernvarme. Det i sig selv er allerede en energioptimering, som både du og miljøet kommer til at kunne føle på.

Hold på varmen med energirigtige løsninger

Hvis du har besluttet dig for, at du vil gøre din varmekilde grønnere, kan du kan blandt andet skifte dine vinduer ud med energirigtige af slagsen. Bor du i en ældre ejendom? Så er der gode chancer for, at dine gamle vinduer enten er dårligt isolerede eller utætte. Så siver varmen ud, og du varmer for fuglene.

Nu vi taler om varme, der forsvinder ud af huset, kan du også efterisolere dit hus’ ydermure. 32% af varmen forsvinder statistisk set ud af huset, og det er varme, du allerede har betalt for. Ved at efterisolere dit hus, kan du hjælpe det med at holde på varmen. Varmetab finder typisk sted i kælderen og i husets øverste etage, så her kan der altså være mange penge at spare. Samtidigt sparer du også miljøet, idet du slipper for at forbruge større mængder af varme.

Solceller til elektricitet

Hvorfor stoppe ved at optimere din varmekilde? Tag elektriciteten med i samme træk.

Solceller har efterhånden været hyldet som et grønt og miljøvenligt alternativ til de forældede energi- og varmekilder. Med solceller bruger du faktisk miljøet til at skabe energi til dit hjem. Når solen skinner på solcellerne, der placeres på dit tag, genereres der energi, som du kan omdanne til elektricitet.

Modsat hvad mange tror, virker solcellerne selvfølgelig også, når det er overskyet. At installere solceller er et godt og grønt initiativ, men det sætter også nogle krav til, hvorledes dit hus står placeret, og om der f.eks. står træer tæt på ejendommen. Det er også en lidt dyrere løsning.