Tips og tricks til at minimere elregningen

Vi lever på nuværende tidspunkt i en periode, hvor elpriserne er skyhøje. Det skyldes selvfølgelig forskellige situationer som eksempelvis krigen i Ukraine, der er ude af vores hænder. Der er dog alligevel en række tiltag, du kan gøre, for at din næste elregning ikke bliver al for høj. Dette kan være smart, hvis du eksempelvis har en presset økonomi og ikke lige har brug for en ekstra høj elregning oveni hatten.

Men hvordan kan jeg spare på strømmen uden at gå for meget på kompromis med livskvaliteten? Du er selvfølgelig afhængig af elektricitet for at kunne få dagligdagen til at fungere, og derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du sparer på strømmen. Dette kan du blive klogere på i de følgende to afsnit af denne artikel.

De rigtige hvidevarer

Der er stor forskel på forskellige hvidevarers strømforbrug. Derfor kan det være en god idé at kigge på, hvor meget strøm dine forskellige hvidevarer bruger. To forskellige køleskabe, der køler lige godt, kan bruge en vidt forskellig mængde strøm. Derfor kan der altså være penge at spare i det lange løb, hvis du udskifter dine gamle hvidevarer med noget mere energivenligt.

Det samme gælder i og for sig med dine elektriske apparater i hjemmet som eksempelvis TV, elpærer, computere og så videre. Derudover skal du også huske, at dit TV stadigvæk bruger strøm, når det står på standby. Det samme gælder din internetrouter. Så hvis du vil spare penge på strømmen, slukker du helt for disse apparater om natten.

Brug strøm på det rigtige tidspunkt

Det lyder måske som et mærkeligt tiltag, men der er faktisk forskel på strømmens pris alt efter tidspunktet på døgnet. Der er altså forskel på, om du bruger strøm om morgenen, middag, aften eller nat. Dette kan dog godt være en anelse forvirrende, at skulle udregne. En god tommelfingerregel er dog at tænke i udbud og efterspørgsel. De tidspunkter, hvor efterspørgslen efter strøm er høj, stiger prisen. Det vil altså oftest sige om morgenen, hvor mange danskere skal gøre sig klar til at gå på arbejde. Det vil også sige, at prisen på strøm er højere om aftenen, hvor de fleste laver mad, ser fjernsyn og har mere lys tændt. Læs mere om hvornår du skal tænde for strømmen ved at klikke på linket. På den måde kan du altså spare penge ved at tænde for vaskemaskinen på et bestemt tidspunkt.