Prioritér energivenlighed og gør din bolig mere værd

I dag er der mere og mere fokus på energivenlighed – og boligen er ingen undtagelse. Der er dog heldigvis meget, du kan gøre for at gøre din bolig mere energivenlig. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan spare en masse penge på din varmeregning og gøre din bolig mere værd i en salgssituation.

Hulmursisolering

Det sker med tiden, at isoleringen i væggene synker sammen. Det kan betyde, at du kan opleve et større varmetab i væggene under taget eller over vinduerne. Du kan finde ud af, om det er tilfældet i din bolig ved at få termograferet din bolig, dvs. få lavet en infrarød skanning af dine vægge. Det viser dig, hvor svaghederne i din bolig er, så du kan få gjort noget ved det med en hulmursisolering.

Hulmursisolering isolerer dine vægge, så boligen holder bedre på varmen. Prisen afhænger selvfølgelig af, hvor mange millimeter isolering, du skal have og hvad mange kvadratmeter, der skal laves. Ifølge Bolius kan et gennemsnitligt dansk parcelhus hulmursisoleres for mellem 10.000 og 30.000 kr. – og det kan føre til en betydelig besparelse på varmeregningen.

Udskiftning af vinduer

Utætte vinduer er en klassisk synder, når det gælder varmetab i boligen. Hvis du oplever en stor varmeregning, giver det derfor mening at få skiftet vinduerne til mere tætte og energivenlige vinduer. Hvis det bliver for dyrt for dig at udskifte alle vinduer, kan du også isolere dine nuværende vinduer ved hjælp af tætningslister. Det vil du kunne mærke effekten af hurtigt.

Nyt tag

Hvis du bor i et ældre hus med et ældre tag, så er der mange penge at spare på din varmeregning ved at få udskiftet taget. Taget er nemlig en af de ting i huset, som har en voldsom betydning for, hvor meget varme, der går til spilde og slipper ud. Med et nyt tag kan du holde på meget mere varme, og det betyder, at du udnytter varmen mere effektivt. Et nyt tag er forholdsvist dyrt – alt efter hvilket tag, du vælger og hvor mange kvadratmeter tag, du skal have – men du skal huske på, at du nærmest permanent får en lavere varmeregning, så taget tjener sig ind på nogle år. Du kan læse mere om prisen på et nyt tag her.

Ny varmekilde

En ny varmekilde kan også gøre underværker for din varmeregning. Hvis du for eksempel har et gammelt oliefyr, kan du i den grad løfte energimærket ved at få installeret en varmepumpeløsning.

Disse optimeringer af din bolig koster penge, men de vil alle sammen spare dig en masse penge på energiregningen, og de vil samtidig også komme dig til gode i en salgssituation.