Sådan skaber du gode rammer omkring dine gæstemiddage

De fleste af os elsker at holde selskaber, hvor vi har mulighed for at kræse om vores gæster, nyde samværet med gode venner og spise lækker mad. Måske skal du holde en større fest for alle venner og bekendte? Måske skal du holde en intim middag for nogle af de nærmeste.

Ligegyldigt hvilken form for sammenkomst du skal holde, ønsker man altid som vært at skabe en dejlig aften for sine gæster. Men der er altid tusind ting, der skal ordnes – og hvordan skaber man lige de bedste rammer for fest?

Forbered maden på forhånd

Det er en rigtig god idé at forberede så meget af maden som muligt. Der er intet mere ærgerligt end at skulle spendere hele aftenen i køkkenet i stedet for at konversere med sine gæster. Så lav alt, hvad du kan, i forvejen, og gem kun det allermest nødvendige, til når gæsterne er ankommet.

Det betyder, at du sagtens lige kan stege en bøf på panden eller lune et stykke brød, mens gæsterne er der. Men lad være med at skrælle kartofler, lave salat eller lignende i sidste øjeblik. Den slags kan sagtens laves tidligere på dagen

Hvordan håndterer man rygerne?

Der er ikke noget, der kan ødelægge stemningen mere, end når halvdelen af selskabet rejser sig op for at skulle ud at ryge. Og det er meget svært at holde en samtale kørende, hvis bordherren/-damen sidder og tripper for at komme ud at ryge.

Men hvis du har et ikke-ryger-hjem, skal dette naturligvis respekteres. Så fortæl dine gæster på forhånd, at der må ryges udenfor. Som alternativ kan du bede dem medbringe e-cigaretter (eller selv købe nogle til formålet), så gæsterne kan nyde dem uden at skulle bryde festen op. Så er den gode stemning sikret.

Undgå at bede dine gæster om at smide skoene

Vi har sikkert prøvet det mange af os. Man har gjort sig klar til det helt store festskrud. Brugt timer på at udvælge tøj, tilbehør og stiletter til et fuldendt outfit. Og så snart man ankommer til festen, bliver man bedt om at smide skoene!

Der er altså ikke noget, der er så kedeligt, som en fest på strømpesokker. Især ikke hvis man står iført jakkesæt eller pallietkjole. Så medmindre du har et svinedyrt gulv, der ikke tåler at blive gået på, så lad dine gæster beholde skoene på. Du kan altså sagtens vaske det bagefter.

Vær en god vært

Ja, det siger jo næsten sig selv. Men husk at tale med alle dine gæster. Lad dem føle sig set og hørt. Det er dig, der er primus motor for aftenen. Så gør det grundigt.