Bliv klar til sommermiddage i haven

Hvem kan ikke lide et dejligt måltid, frisk luft og sol på kinderne? Sommeren er over os, og det kan mærkes med det varme vejr. Det er det perfekte tidspunkt at spise sammen med venner og familie ude i haven eller på altanen.

Vil du gerne invitere til en middag udenfor, finder du her tre tips, som hjælper dig med at sikre, at dig og dit selskab får en skøn oplevelse.

1. Vælg et godt spisested

Det kan gøre en stor forskel, hvor I vælger at sætte jer. Når det gælder spisestedet, er det vigtigt at prioritere komforten. Du behøver ikke købe helt nye havemøbler for at gøre dette, fordi et par hynder rækker langt til at gøre siddepladserne mere behagelige at bruge.

Dertil er det relevant at tænke på placeringen. Som dagen går, bevæger solen sig, så nogle områder er solrige på et tidspunkt af dagen, mens de ligger i skygge på et andet tidspunkt. Vil du gerne sidde i solen til middag, er det derfor smart at placere dit spisested der, hvor solen er omkring tidspunktet, du normalt spiser. På den måde kan dig og dine gæster nyde solens stråler, mens I spiser sammen.

2. Sørg for lækker mad og drikke

Vil du gerne spise udenfor, skal du selvfølgelig huske maden. Der findes et væld af spændende muligheder, når det gælder retter, der er perfekte til sommeren. Du kan ikke gå galt i byen med grillmad, men salatretter er også et stort hit om sommeren.

Udover det er kolde drikkevarer fremragende, fordi de er forfriskende i varmen. Prøv gerne at lave velkomstdrinks til dit selskab. Der er en masse opskrifter på drinks med og uden alkohol, så du kan let finde noget, der passer til det, du søger. Dertil er det altid en god idé at have en karaffel med koldt vand på bordet til at slukke tørsten i.

3. Skab en hyggelig stemning

Det er vigtigt, at der er en dejlig atmosfære ved middagen, så det skader ikke at tage lidt musik med ud i haven. Her har du kun brug for en højtaler og en god playliste for at skabe en hyggelig stemning med baggrundsmusik.

Derudover er det smart at overveje at inkludere stemningsbelysning. Når det begynder at blive lidt mørkt, er aftnerne ofte stadig lune, så det kan være, at dig og dit selskab har lyst til stadig at blive ude. Her er lidt belysning en stor hjælp. Overvej gerne at hænge nogle lyskæder op for at skabe lidt lys over bordet. Du kan også vælge en genopladelig lampe, som du kan tage med ud til bordet. Denne lampetype er blevet meget populær, fordi dens ledningsløse design betyder, at den nemt kan tages med, hvor man har lyst.