Tre gode ideer til dig, der vil skabe drømmehaven

Haven kan være et frirum uden lige. Der er nemlig noget helt særligt ved at få mulighed for at bevæge sig rundt i sit eget lille stykke natur. Du behøver ikke at dele det med nogen naboer. Til gengæld kan du få glæden af at dele haven med alle mulige andre former for liv. Og alt det kan være med til at give livsglæde og sindsro. Derfor er der altså heller ikke noget at sige til, at du går med ønsker om at skabe din drømmehave. Her er nogle ideer til det.

1. Skab en lille oase i haven

Hvis du for alvor skal kunne nyde haven, kan det gøre meget, at du har en lille oase, hvor du bare kan læne dig tilbage. Det kan du eksempelvis skabe i form af en terrasse.

Få hjælp til at finde dine næste havefliser, hvis du vil have den helt rigtige form for terrasse.

Med havefliser kan du eksempelvis skabe en cirkelterrasse, som er placeret lige midt i haven. Så kan du nyde haven fra alle vinkler.

2. Skab balance i havens vækst

For mange vil haven være et sted med plads til at gro lidt af hvert. Det kan være hyggeligt og lærerigt, men det er også vigtigt at vide, hvordan du skaber balance. Sådan får du plads til lidt af alt det, du måtte ønske dig.

Måske har du både lyst til en køkkenhave, et blomsterbed og frugttræer. Så er det vigtigt, at du har en god plan for, hvor det alt sammen kan være.

3. Vælg de rigtige havemøbler

Endelig kan også dine havemøbler betyde meget. Derfor er det vigtigt at finde de helt rigtige af slagsen. Du behøver måske slet ikke at have alverden, bare du har et godt sted at sætte dig, og hvad du ellers ønsker dig.