Få hjælp til hækkeklipningen

Hvis du er husejer ved du, at hækken skal klippes hvert år, og du ved også, hvor hårdt og tidskrævende det kan være. Hvis du ønsker at slippe for besværet, så du kan bruge din tid på noget andet, er der heldigvis hjælp at hente. Ved at benytte dig af en professionel, er du desuden også sikret at din hæk altid fremstår flot og præsentabel.

Hvad koster hækkeklipning?

Det er forskelligt hvad de forskellige udbydere tager for hækkeklipning. Det afhænger bl.a. af hæktypen, hvor høj og lang hækken er samt hvor i landet du bor. Skal din hækkeklipper køre langt for at komme ud til dig, er det selvsagt dyre, end hvis du bor tæt på.

Hvorfor få hjælp til hækkeklipning?

Hvor svært kan det være at klippe en hæk, tænker du måske. Men faktisk er hækkeklipning ikke så enkelt igen – i hvert fald ikke hvis du ønsker et flot resultat. En hæk skal som udgangspunkt klippes to gange om året. Det kan dog variere alt efter hæktype. Når hækken klippes, skal den være bredere forneden end foroven, da det gør hækken mere stabil samt sørger for at der kan trænge lys ned til bunden af hækken og derved sikre optimal vækst. Klipper du hækken forkert, risikere du at gøre skade på den.

Hvornår skal man klippe hæk?

Der er mange meninger og holdninger om, hvornår hækken bør klippes. Nogen mener den bør klippes om vinteren, hvor hækken er i dvale, andre mener den bør klippes før Sankt Hans, så man kan brænde grenene af, og endelig er der nogen som mener, at hækken bør klippes i starten af juni, for at skåne det fugleliv, der kan være i hækken.

Der er ikke nogen regler for, hvornår en hæk skal klippes, så det er helt op til dig, hvornår du ønsker det skal ske. Læs mere om hækkeklipning her.