Frisk havegangen op med en omgang fliserens

Er du træt af grønne algebelægninger og mørke fliser på havegangen? Det kan være du tænker, at der ikke er noget at gøre for at redde dine fliser, der gennem årene er kommet til at se hærgede og trætte ud. Det skyldes måske, at de ligger et udsat sted med vind og regn, eller også er det ganske enkelt et sted, hvor tusindvis af fødder har sat spor gennem tiden. Det er heldigvis på ingen måde en nødvendighed at lægge fliserne fuldstændig om for at opnå den charme, der er ved en helt ny havegang eller fliseterrasse. Med en fliserenser kan du shine fliserne op, så de igen bliver flotte og rene at se på, og med regelmæssig pleje kan du vedligeholde dem, så du aldrig behøver at tænke, at du knapt kan være bekendt at kigge ud ad vinduerne og ud på fliserne.

Vælg fliserenser med omhu

Det er vigtigt, at du før et køb sætter dig godt ind i, hvad det vil sige at have en fliserenser, og hvilke ting der gør sig gældende for, hvilken model passer bedst til dine behov. Selve maskinerne kræver ikke den store raketvidenskab at sætte sig ind i – de kan alle klare en almindelig omgang fliser – men det kan kræve lidt overvejelser at nå frem til, hvilket hoved, der passer bedst på maskinen. Fliserenserne har forskellige typer af børster, der kan komme ned i riller og furer mellem fliserne, hvor ukrudt og alger ellers har frit spil. Desuden er der forskel på, om du har glatte fliser, eller om der er en tekstur i dem, der skal bevares, ligesom materialet spiller ind. Man vil for eksempel aldrig anvende samme type fliserenser på en marmorflise og en flise i granit.

For andre muligheder kan man også kigge på slibemaskiner til rens af træterrasser, hvis hele haven skal have en opfrisker.