Guide: Sådan får du en smuk og sommerklar have

Kunne du også godt tænke dig en smuk og sommerklar have den kommende sommer? Det kan især være dejligt, hvis du ikke har planlagt en ferie til et andet land på grund af Corona. Så skal du bestemt have mulighed for at nyde din sommer i din egen smukke og sommerklare have. Det kræver dog lidt forberedelse fra din side af, hvis din have skal nå at være klar til de lyse sommernætter og de solrige varme sommerdage. Læs med her og bliv inspireret til at komme i gang med sommeropgraderingen af din have.

Skab en god start

Ligesom når man skal male et maleri, skal man starte med et blankt lærred. Du kan betragte din have lidt på samme måde, så du kan begynde på en frisk, når du skal i gang med havearbejdet. Derfor er det første step selvfølgelig at få fjernet alt ukrudtet og alt det, der er i haven, som du ikke vil have er der. Det kan for eksempel være en grim gammel rod eller stubbe, som fylder og gør din kommende smukke have grim. Her er løsningen faktisk noget så simpelt som stubfræsning. Ved en stubfræsning kommer der nogle professionelle forbi og fræser din stub væk for dig. Så kan du nemt plante græs eller noget andet lækkert i det efterladne hul derefter. Nemmere bliver det ikke. Så kan du nemt og hurtigt komme i gang med havearbejdet, når du har det blanke lærred at gå efter.

Planlæg derudaf

Det næste step er faktisk, at du skal planlægge, hvad du gerne vil have, der skal være i din kommende sommerhave. Elsker du jordbær og andre bær? Så skal du undersøge dem nærmere og finde ud af, hvornår det er bedst at plante dem. Det kan også være, at du har en favorit blomst eller en favorit busk. Så skal du igen til at undersøge deres levevilkår og finde ud af, om de overhovedet vil passe ind i netop din have. Når du kender dine valgte planter til haven, skal du i gang med at tegne et layout af haven på et stykke papir eller i et tegningsprogram. På den måde kan du nemt skabe dig et overblik over, hvilke planter der skal plantes hvor. Så bliver det utrolig nemt, når du faktisk skal i gang med havearbejdet. Så skal du blot følge tegningen, og så har du hurtigt din dejlige sommerhave.