Her er dit næste haveprojekter

Vi går så småt mod køligere tider. Hvis du godt kan lide at gå i haven, ved du også, at det kan være næsten umuligt at holde ud, når solen står ned fra en skyfri himmel. Derimod er det til at holde ud, når det begynder at blive lidt køligere udenfor. Hvis du er løbet tør for haveprojekter, kan du inspiration til et nyt her.

Byg din egen terrasse

Hvis ikke du allerede har en terrasse i din have, skal du bestemt overveje at få det. Det er nemlig på din terrasse, du kan sidde og slappe af om sommeren. Det er der, du kan sidde, når du skal have en pause fra dine haveprojekter og nyde noget frokost. Det er der, du kan samle dine venner og familie til hyggelige grillaftener eller brunch i sommersolen. Den kan fungere som et rigtig godt samlingspunkt.

Når du vil bygge din egen terrasse, skal du først og fremmest beslutte, hvorhenne i din have den skal være. Her kan du overveje, hvor solen oftest er, og hvor det blæser mindst. Dernæst skal du tage stilling til, hvad du vil lave din terrasse af. Skal det være en træterrasse eller en terrasse af fliser? Eller måske noget helt tredje?

Hvis du vælger en terrasse af fliser, belægningssten el.lign., vil du få brug for noget fugesand. Fugesand kan du finde i både fysiske butikker og netbutikker. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. På nettet kan du nemt sammenligne priser og finde det billigste fugesand, men til gengæld kan du komme ud for at skulle betale høje fragtpriser nogle steder.

Til sidst skal du overveje, om du selv vil bygge din terrasse, eller om du får brug for professionel hjælp. Det afhænger af både dit budget og dine håndværksmæssige evner.

Gør din terrasse indbydende og brugbar

Når du står med en færdig terrasse, er den endnu ikke særlig brugbar. Den bliver først brugbar og indbydende at være på, når du har indrettet den og gjort den hyggelig. Til din terrasse skal du på jagt efter nogle fine møbler, som du selv og din familie kan sidde i henover foråret og sommeren. Du kan gå efter et sæt med bord og stole, hvor det er godt at sidde at spise. Men du kan også gå efter et loungesæt, hvor det er dejligt at sidde og slappe af.

Hvis du vil gøre din terrasse endnu mere indbydende og behagelig at være på, kan du pynte op med nogle forskellige ting og sager. Du kan f.eks. finde nogle fine, store krukker, som du kan fylde med dine favoritblomster- og planter. Det er lynhurtigt med til at give noget liv og stemning.

Derudover kan du pynte op med en eller anden form for udendørsbelysning. Det er med til at give en rigtig hyggelig stemning på sene sommeraftener. Det kan være en lyskæde, et bålsted, olielamper, lanterner el.lign. Når du lyser din terrasse op, forlænger du også dine sommeraftener en smule.