Kom godt i mål med træfældning i haven

Der er et utal af forskellige projekter at gå i gang med i haven, hvor nogle er mere krævende end andre. En flot og velholdt have er vigtig for nogle, mens andre stort set ikke kan være mere ligeglade. Dog kan nogle af problemerne i haven godt gå ud over dig, selvom du slet ikke begiver dig derud – som f.eks. nogle træer der blokerer for udsigten fra dit vindue eller din terrasse. Og det skal du selvfølgelig have gjort noget ved.

Undersøg, om træet må fældes

Du skulle jo måske synes, at du selv bestemmer over et træ, der står på din grund – og sådan er det også i de fleste tilfælde. Men i nogle tilfælde er der nogle bevarelsesbetingelser, der betyder, at nogle træer måske ikke må fældes. Det er i hvert fald en god ide lige at sikre, at træet må fældes, inden du går i gang.

Tænk på sikkerheden

Træer varierer meget i højden, og derfor er det også forskelligt, hvordan du bedst griber fældningen af et træ an. En af de ting du skal være meget opmærksom på, er sikkerhedsniveauet. Et træ falder jo, når det bliver fældet, og det kan godt blive farligt, hvis der ikke er helt styr på sagerne. Derfor skal du finde ud af, om det er et soloprojekt, eller om du skal have professionel hjælp til arbejdet.

Brug træet bagefter

Du kan naturligvis godt bare hugge træet i stykker, og så køre det til afbrænding et eller andet sted – men hvorfor nu ikke bruge det til noget fornuftigt, når du allerede har bøvlet med at få det fældet? Der er mange forskellige ting, du kan gøre med et fældet træ i haven. En af de mest populære ting at gøre med et fældet træ er at bruge en brændekløver og få lavet træet til brænde.