Lav et spejderarrangement hjemme i haven

Hvis du skal holde sommerferie hjemme eller bare har en ledig weekend, så er det en super hyggelig familieaktivitet at lave en spejderdag. Det er stille og roligt udendørs på den gode måde. Det kan sætte den digitale hverdag på pause til fordel for frisk luft og samvær.

I kan bruge dagen på at bygge en form for bivuak, shelter eller måske bare sådan et læsegl, der ligger over et træskelet i hver ende. Så I har lidt tag over hovedet. Det kræver selvfølgelig, det er varmt nok til at sove på jorden. I kan lægge presenning på jorden og liggeunderlag ovenpå til soveposen. Ellers kan I slå telt op, så kan I bedre holde varmen, samtidig med I alligevel sover ude.

Åben ild hører med

Det er med til at give en hyggelig stemning at lave mad over åben ild. Det kræver, man starter i god tid, og det betaler sig at lave en simpel menu. Hvis I ikke har et bålsted i haven, fungerer det fuldstændig perfekt med et bålfad. Du kan få et 3-benet stativ, hvor gryder kan hænge i kæder, eller hvor grillristen kan hænge.

Det er en god beskæftigelse at gå på jagt efter pinde i løbet af dagen. Så kan I snitte barken af og forberede at lave snobrød efter maden eller måske skumfiduser med kiks til, hvis det er mere populært.

Næste morgen

Uanset om I sover i telt eller under åben himmel, så er det tænkeligt, at I vågner tidligere næste morgen, end I plejer. Så kan det være hyggeligt at varme kakao over bålet. I kan tænde op igen og vågne stille og roligt, mens I får varmen ved bålet og nyder en stille start på dagen.

En anden god beskæftigelse er at øve sig med reb. Hvem kan lave et råbåndsknob? Eller hvad med et halvstik?