Rullegræs eller græsfrø?

Mange overvejer hvert år at få anlagt en ny græsplæne. Her har man to valgmuligheder. Man kan vælge, at få lagt rullegræs eller så græsplænen selv med græsfrø. Uanset hvilken af de to valgmuligheder, man overvejer til ens have, så er det vigtigt, at danne sig et overblik over de to muligheders fordele og ulemper, før man træffer det endelige valg. I denne artikel får du et overblik over fordele og ulemper, som kan hjælpe dig med, at tage det bedste valg for dig, når den nye græsplæne skal anlægges. Køb billig rullegræs her, hvis du går efter den type græs til haven.

Græsfrø

Mange kender græsfrø som den traditionelle og sikre vej til en græsplæne. Det er en metode, som bliver foretrukket af mange private husejere og professionelle anlægsgartnere. Nogle af de fordele, der kan være ved så græs er, at sået græs både trives i skyggen, i fugtig jord, i tung lerjord og i sandjord. Derudover fører sået græs ofte til en mere jævn, tæt og smuk plæne. Sået græs behøver ikke vanding, og kan for det meste passe sig selv, dog er dette en undtagelse, hvis der er tørke. Sidst men ikke mindst, så er sået græs end hel del billigere end at lægge rullegræs ud. Selvom der er mange fordele, så er der også ulemper. En ulempe ved sået græs er, at det kan tage op til 1-2 måneder før plænen er fuldt udvokset. Derudover kan der med sået græs ofte følge ukrudt med. Hvis man gerne vil have en pæn plæne, så skal frøene sås jævnt og ensartet over hele arealet. Ydermere vil der i nogle tilfælde også være et behov for en eftersåning, hvis frøene ikke gror, som man ønsker. Sidst men ikke mindst, så er der en risiko for at fuglene vil spise frøene, før græsplænen er vokset op.

Rullegræs

Rullegræs er en relativ ny måde at anlægge græsplæner på. En af fordelene ved rullegræs er, at man får et øjeblikkeligt resultat. Det er også utrolig nemt at arbejde med. Derudover kan man allerede benytte græsplænen ca. 2 uger efter anlæggelse.  Der er dog også nogle enkelte ulemper ved at benytte rullegræs til plænen. Den første ulempe ved rullegræs er, at det er en hel del dyrere at købe end hvad græsfrø til en tilsvarende plæne koster. Derudover kan rullegræs have en større udfordring ved at slå rødder. Sidst men ikke mindst kræver rullegræs mere vedligeholdelse og ekstra pleje i starten af anlægningen. Derfor er det vigtigt, at man overvejer fordele og ulemper ved de to muligheder..