Sådan planlægger du dit næste store selskab

Der kan være rigtig mange grunde til at holde et stort selskab. Det kan være, at du skal fejre et bryllup, en konfirmation, en dåb, en rund fødselsdag el.lign. Men det kan også være, at du gerne bare vil holde et festligt arrangement for venner og familie.

Men hvordan planlægger du bedst et stort arrangement?

Vælg en lokation til dit selskab

Meget af din planlægning afhænger af, hvor dit selskab skal afholdes henne. Derfor er det en god idé at få styr på det som noget af det første. Når du skal vælge lokation til dit selskab, skal du bl.a. tænke på:

  • hvor mange mennesker du vil invitere

  • hvor stort dit budget er

  • om du har specielle ønsker til dine omgivelser

  • hvilken stemning du ønsker at skabe

Du kan holde dit selskab på et hotel, på en kro, i din have, i et forsamlingshus m.m. Det kommer helt an på, hvad du prioriterer højst.

Sammensæt en lækker menu

Der er ikke noget stort selskab uden noget god mad. Mad og drikke spiller en vigtig rolle til de fleste store selskaber. Når du skal planlægge en menu, skal du først og fremmest finde ud af, hvem der skal tilberede og servere den. Vil du bestille mad ude fra, der bliver leveret færdigtilberedt? Vil du hyre en kok eller cateringfirma til at lave mad på dagen? Eller vil du stå for det selv? Det afhænger igen både at dit budget og dit selskabs størrelse.

Derudover er det også muligt at leje en lokation, hvor mad medfølger. På den måde samler du det og gør det mere simpelt for dig selv.

Find inspiration til borddækning og pynt

Når du holder et større arrangement, vil du helt sikkert også gerne have både borddækning og pynt til at se gennemført ud. Hvis du forsøger at holde en rød tråd, kommer det automatisk til at se gennemført og gennemtænkt ud. Den røde tråd skaber du nemt ved at lade bestemte farver, mønstre eller materialer gå igen flere steder.

Hvis du alligevel har svært ved at komme i gang med det, hjælper det at søge noget inspiration. Du kan f.eks. finde masser af billeder online, som kan inspirere dig til din borddækning og pynt.

Få hjælp til at klare det hele

I stedet for selv at planlægge en menu, dække borde og pynte op, kan du også vælge at få hjælp til det hele. Der findes nemlig eventbureauer, der kan tage sig af det hele på én gang, når du skal holde et selskab. De kan både udleje lokaler, dække borde, pynte op, servicere, lave mad, lave underholdning m.m. På den måde får du et arrangement, der er planlagt fra ende til anden.

Du sørger for sammen med et eventbureau at planlægge netop det selskab, du drømmer om. Når du får nogle andre til at stå for det hele, kan du tænke på nogle helt andre ting i stedet. Du får mere tid til at gå og glæde dig.