Tre forårstips til husejeren

renovering

Som husejer vil man altid gerne tilføje lidt nyt til hjemmet løbende. Det kan være, man gerne vil lave lidt om i husets front. Eller at man vil give den en skalle i haven. Der er selvfølgelig masser af forskellige muligheder at tage fat på. Først og fremmest kan det være vigtigt at lave en form for plan. Det er altid godt med struktur eller i det mindste et overblik over tingene. Det gør det nemmere at komme i gang med de enkelte projekter, man vil have udrettet.

En flot indkørsel

Hvis man bor i et villakvarter eller et parcelhuskvarter, er indkørslen ofte noget, som springer i øjnene. Det er ligesom en vigtig del af husets front, og det er noget, folk ser. Det er måske også noget, man selv lægger mærke til, når man kommer hjem. Derfor vil man sikkert også gerne sørge for, at det ser indbydende ud.

Belægningen er ofte et godt sted at starte. Her kan man vælge at have fliser, som ofte er praktisk. De skal dog også vedligeholdes for ikke at blive misfarvede. Mange vælger dog at have småsten i indkørslen. Det kan eksempelvis være ærtesten, som er lidt større og mere praktiske end eksempelvis perlesten. Ærstesten er rigtig flotte, hvis de bliver lagt på den rigtige måde. Det kræver eksempelvis en mængde grus, og at stenene bliver lagt i et forholdsvis tykt lagt. Læs mere om brug af ærtesten lige her.

Flotte havebede

Tager man et kig på haven, kan der være mange ting at tage fat på. Det kan være, man gerne vil have noget mere struktur i haven. Det kan man eksempelvis skabe ved at have nogle flotte bede. De kan måske også deles op med små sten, eller også kan de sættes i nogle høje bede, som adskiller dem.

Et flot bed kan godt kræve lidt forarbejde. Det skal selvfølgelig plantes og sættes på den rigtige måde. Derudover kan det være en god idé at holde øje med dem løbende. Sommetider skal der også luges lidt ud i tingene.

En terrasse til anvendelse

Terrassen er ofte nøglen til en lækker sommer derhjemme. Hvis man har en terrasse, man ikke har lyst til at opholde sig ved, er den ikke meget værd. Derfor er det en god idé at lægge noget arbejde i at gøre terrassen anvendelig. De rigtige havemøbler er eksempelvis essentielt. De gør det mere indbydende og giver lyst til at bruge mere af tiden på terrassen.