Undgå disse hyppige fejl når du laver terrasse

Terrassen er et fantastisk sted. Det er her ens boligs udendørsliv er centreret omkring, her man spiser ude, inviterer venner på besøg og der man sidder og nyder de lange sommeraftener. Terrassen er kort sagt det ideelle udelivssted i din egen have.

Det er derfor ikke svært at se hvorfor der er så mange danskere der for tiden interesserer sig for anlæggelse af nye terrasser eller udvidelser og forbedringer af gamle. Dette er dog ikke en opgave der altid er ligetil, og tænker du dig ikke om, kan du komme galt afsted. Vil du undgå dette, så gør du klogt i at følge med her, når vi giver 4 eksempler på hyppige fejl når du laver terrasse.

Husk at overveje dine behov

Noget af det først du bør overveje når du skal anlægge en terrasse, er præcis hvad dine behov er i forhold til terrassen. Dette kan virke lidt selvindlysende, men der kan være stor forskel på terrassefantasien og virkeligheden. Derfor er det vigtigt, at du nøje overvejer dine behov og er kritisk overfor hvad du tænker at bruge den til. Dette har nemlig indvirkning på næsten alt ved terrassen.

Vi skal senere gå i dybden med to sådanne ting, men for nu er det blot vigtigt at understrege vigtigheden af, at tage din mere kritiske hat på, noget mange glemmer. Selvfølgelig er det for eksempel hyggeligt at tænke på store sommerfester med alle dine venner, men spørg dig selv, hvor ofte kommer det egentlig til at ske? Og ville der være andre behov du skal tage mere hensyn til?

Forkert størrelse

Når du overvejer dine behov, står det klart at dette spiller ind på flere områder. Et af de mest oplagte er størrelsen på terrassen. Hvis vi tager eksemplet fra før, så kan det være hyggeligt at have en stor terrasse hvis der skal holdes sommerfest, men denne store terrasse kan hurtigt virke tom i hverdagen.

Dette taler til en meget hyppig fejl folk laver: terrasse i forkert størrelse. Typisk vil det være en for stor terrasse, men for små kan også forekomme. En god løsning kan være at overveje flere terrasser. Måske du har en lidt halvstor terrasse hvor der er plads til en masse, og så en lidt mindre, hyggeligere terrasse til hverdagen.

Forkert placering

En anden hyppig fejl, er at folk glemmer at tænke over placeringen af terrassen. Det kan være man bare skal have den rette udsigt, men så opdager man at der er for lidt sol eller for meget vind der hvor man har lagt den. Dette kan potentielt ødelægge en god terrasse.

En måde at undgå dette på, er ved at vente med at finde et sted til terrassen til man kender sin have godt. Tænk godt over hvor der er god sol, hvor det blæser og stil eventuelt udebord og stole på et sted du overvejer. På den måde kan du teste stedet før du anlægger terrassen.

Manglende beskyttelse og vedligeholdelse

Den sidste fejl vi skal se på, er en fejl der kan koste dig dyrt på den lange bane. Mange anlægger nemlig terrasse uden at tænke så meget over dens holdbarhed. Når det kommer til træterrasser, gælder det for eksempel, at folk vælger træsorter mere for udseende end holdbarhed. Skal du derimod have lagt en fliseterrasse, er der lidt andre ting på spil.

De fleste fliser holder ganske godt, men de kræver ordentlig beskyttelse. For eksempel er det smart at få en fliserens med imprægnering fra starten. Dette skyldes især, at imprægneringen virker forebyggende mod alger og dermed gør din terrasse mere modstandsdygtig. Ydermere kan en imprægnering af fliserne også være en god ide, der sikrer dig en langtidsholdbar terrasse.