Bæredygtige tiltag til din husholdning

Dette indhold er sponsoreret

 

At holde en travl husholdning kørende er en kunst ulig nogen anden. Måske er du en del af en sådan husholdning? Der er måske et hus eller en lejlighed at holde ren og ryddelig? Du har måske et par børn, der alle har en hverdag med skole og fritidsinteresser, der skal tages hensyn til? Og så har du vel i øvrigt dit eget arbejde, der suger utrolig meget tid og energi men er vigtigt for at betale regningerne? Det giver alt i alt en husholdning, hvor der er et vis tryk på. Oven i hatten, så har du måske fulgt med i medierne og videnskaben de sidste par år, og det er gået op for dig, at vi står overfor et kæmpe internationalt problem i form af klodens klima, der er på vej i den forkerte retning? Du ønsker måske at gøre noget for at påvirke det her i en positiv retning? I har en ny bil med et effektiv partikelfilter, og i sørger for at begrænse jeres flyrejser. Men du ønsker måske at gøre lidt mere for vores allesammens klima uden helt at vide, hvor du skal sætte sparket ind henne? Frygt ej! Vi er her for at hjælpe dig på vej. Selvom du leder en travl og heftig hverdag med en lige så travl husholdning, så er der stadig tiltag i den husholdning, der kan hjælpe jer med at være lidt mere bæredygtige og bidrage til klimaets fremtid. Her følger en liste over bæredygtige tiltag til din husholdning.

Møbler fra Kabeltromlen

En af de ting, der har sit tunge aftryk på klimaet, er trærydningen i regnskoven. Vil du belaste klimaet mindre, så bør du altså for det første sikre dig, at dit nye møbel ikke er lavet af træ, der ikke er bæredygtigt. Men en næsten endnu bedre ting at gøre, hvis du skal have nye møbler, er at købe møbler i genbrugstræ. For eksempel har det danske firma Kabeltromlen.dk gjort det til deres mission at lave rustikke møbler af kabeltromler og andet genbrugstræ. Så kan i sidde godt i stuen med god samvittighed.

Væk med sølvpapir og fryseposer

Hvis i er vant til hurtige madpakker og hurtige løsninger, så skal i måske til at tænke anderledes. Brug af sølvpapir og fryseposer, der blot bliver brugt en enkelt gang, er skadeligt for klimaet, og du bør derfor finde andre løsninger til madpakken. Her kan genbrugelige plastbeholdere til madpakken anbefales.

Køb dansk i supermarkedet

Hvis du og jeres husholdning vil tage flere bæredygtige beslutninger i hverdagen, så starter det allerede i supermarkedet. Kig nærmere på, hvor især frugt og grønt kommer fra. Hvis det stammer fra udlandet, så sponsorerer du samtidig CO2-belastende transport af varen. Køb derfor altid så mange danske varer så muligt, så du minimerer dit aftryk på klimaet.