Overvej at anskaffe dig en skibsklokke

En skibsklokke er en klokke, som engang blev brugt til at sikre effektiv kommunikation mellem folkene på skibet. Der er udtrykket som lyder, ringe på glas, som betyder, at man ringer på klokken hver time, så folk på skibet ved hvad klokken har slået. Men det er ikke kun på havet og på skibe, at skibsklokken er blevet yderst populær. I baren og på værtshuse bliver de også brugt. Hvis man bruger klokken i baren, så betyder det enten at man vil give en omgang, men det kan også være bartenderen, som ringer med klokken, for at sige til kunderne, at det nu er sidste omgang, hvis man ønsker at bestille før man lukker.

Brug skibsklokker i din bar

Som tidligere nævnt så er den velkendt benyttelse af skibsklokken, hvis man ønsker at give en omgang til dem i baren. Så den har fået ændret sin funktion markant, da den sjældent ses på skib nu til dags, da man har fået andre måder at kommunikere på.

Pynt dit hjem med skibsklokker

De er som regel flotte at se på, og derfor er der nogle, som benytter en skibsklokke som pynt. Det kan både være til huset og boligen, men det kan også være andre steder end hjemmet. Der findes forskellige former for designs af skibsklokkerne. Materialet og fremstillingen kan variere meget. Nogle kan fås så de ser helt nye og flotte ud, samtidig med andre de kan se, brugte ud, så der ligesom kommer noget mere æstetik og historie over skibsklokken.

Hvad er en klokkeknebel?

Det er betegnelse for snoren, som befinder sig inde i skibsklokken. Den består som regel af en flettet bomuldssnor i maritim stil. Den bliver så monteret i selve hammeren, som slår på klokken. Snorens funktion er så, at den skal være et håndtag, hvor man tager fat i det, og slår mod indersiden af skibsklokken, og det er så det, som får skibsklokken til at ringe. I andre tilfælde har man benyttet træhåndtag og andet i skibsklokken, og det er også et element, hvor man som ejer af en skibsklokke, kan gå ind, og ændre på designet og udseendet af skibsklokken man har hængende.

Hvad er skibsklokken lavet af?

Mange af skibsklokkerne som man ser, de er lavet af messing. Messing var godt at fremstille klokkerne af, da det er billigere, men også lettere end kobber, samtidig med det er nemt at bearbejde. De skibsklokker som bliver solgt den dag i dag, er som regel poleret, behandlet eller andet, så overfladen på klokken skinner blankt og nydeligt. De kan dog fås i mange andre materialer. For eksempel så er bronze noget, som de bliver produceret i.

Der er også skibsklokker som bliver fremstillet i sølv/krom, så den bliver forkromet. Man kan nemlig få flere designs når det er, at skibsklokken fremstilles i det nyere materiale. Det er samtidig også et mere moderne materiale, end hvad for eksempel messing er.

Hvad er vigtigt, når de skal fremstilles?

Først og fremmest, så skal de være flotte, da de skal hænge og være synlige. Dog skal de samtidig også være holdbare. De skal kunne tåle lidt af hver, og der tales som regel af vind og vejr. Det fungerer ikke, hvis de går i stykker når det stormer lidt, eller hvis det regner.

Det duer samtidig heller ikke, at de begynder at ringe, hvis nu det blæser eller andet, da det kun er meningen at de skal ringe, når man benytter håndtaget inde i skibsklokken. Det er netop det, som de er og bliver designet efter, og det er det man kan forvente, ved et køb af skibsklokker.