Få et godt indeklima

Indeklimaet i hjemmet spiller en større rolle, end mange går og tror og kan have en stor indvirkning på hverdagen og sundheden, herunder søvnen. Især i vintermånederne er mange tilbøjelige til at lufte mindre ud på grund af kulden, eller sågar helt at glemme den daglige udluftning. Men da mange bruger rigtig mange af døgnets timer indendørs, kan et dårligt indeklima hurtigt få konsekvenser og gå ud over ens velbefindende. Det kan være alt fra støv, for meget fugt eller temperaturen indendørs, som kan have en dårlig indflydelse på luften i hjemmet. Dog kan man med få og simple tiltag som for eksempel en Affugter til hjemmet hurtigt komme problemet til livs.

Fugt i hjemmet

Er luften i dit hjem præget af fugt, er det værd at gøre noget ved det. Det kan for eksempel være, at du har været så uheldig, at have haft en vandskade, som der nu skal rettes op på. Det kan også være, at du har en kælder, hvor det er ganske normalt, at luften typisk er lidt mere fugtig end i andre rum. I disse tilfælde vil det være oplagt, at få anskaffet sig en affugter, som kan opsuge den fugtige luft.

Gøres der ikke noget ved det fugtige indeklima, kan det have flere konsekvenser. Støv har rigtig gode vilkår i et hjem med fugt, hvilket kan være årsagen til diverse allergier. En af de største syndere når det drejer sig om fugt i hjemmet, kan være skimmelsvamp, som i den grad kan være med til at forværre indeklimaet. Skimmelsvamp kommer dog kun, hvis der er fugtmæssige problemer i huset. Med en affugter kan man altså komme mange problemer i forkøbet og gøre noget godt for indeklimaet og beboernes helbred.

For tør luft i hjemmet

Måske du gentagne gange har oplevet hovedpine, en dårlig nattesøvn eller kløende øjne, når du befinder dig indenfor i dit hus. Dette kan meget vel også hænge sammen med indeklimaet. Her der dog højst sandsynligt tale om et for tørt indeklima, hvilket ofte kan være tilfældet i nybyggede boliger. Her er der dog også hjælp at hente. Er dit hjem nemlig præget af for tør luft, kan små initiativer og nye vaner i hverdagen være med til at give hjemmet lidt fugt og på denne måde gøre en lille forskel. Planter er er rent faktisk ikke kun en fryd for øjet, men kan også være med til at give hjemmet en smule fugtigere luft.

Om det drejer sig om et for fugtigt eller for tørt indeklima, er det altid en gode idé, at få gjort noget ved det, da det både kommer dit indeklima og i sidste ende dig og boligens øvrige beboere til gode.