Guide: Det skal du vide om varmepumper

Varmepumper er et opvarmningssystem, som vinder mere og mere frem. Det skyldes bl.a., at varmepumper er både mere økonomi- og miljøvenlige end mange andre opvarmningssystem. Men hvad er egentlig værd at vide om varmepumper?

Varm din bolig op nemt og effektivt med en varmepumpe

En varmepumpe bruger udendørsluft til at producere enten varm luft eller varmt vand indendørs. Derfor er det et opvarmningssystem, der kan erstatte f.eks. et oliefyr, pillefyr, fjernvarme el.lign. En varmepumpe kan godt erstatte et andet opvarmningssystem, men den kan også bruges som et supplement. En varmepumpe bruger el til at fremskaffe varme, men det er et effektivt system, for den producerer mere energi, end den selv bruger.

Varmepumper sikrer et sundt indeklima

En varmepumpe sørger ikke blot for at varme din bolig op. Omvendt har den nemlig også en nedkølende funktion. Derfor slipper du for at åbne vinduer og døre, når det bliver for varmt. En varmepumpe sørger for, at der altid er lige netop den temperatur, du ønsker. En varmepumpe giver en stabil og ensartet temperatur i din bolig, hvilket også er med til at forhindre udvikling af fugt og skimmelsvamp. Desuden har mange varmepumper et luftrensnings- og filteringssystem, hvilket sikrer, at der altid er et godt og sundt indeklima i dit hjem.

Gør nogle gode besparelser med en varmepumpe

Hvis du vælger en varmepumpe, får du et miljørigtigt opvarmningssystem samt sørger for at skabe et sundt indeklima i dit hjem. Men derudover gør du dig nogle gode besparelser hvert år. Der er nemlig masser af penge at spare med en varmepumpe. Hvad du sparer på en varmepumpe, afhænger dog af hvor stor din bolig er, hvilket opvarmningssystem du bruger nu, og hvor stort dit varmeforbrug er. Men i langt de fleste tilfælde er der rigtig meget at spare, hvis du investerer i en varmepumpe.