Økonomisk fordelagtig opvarmning af huset

Selvom et pillefyr kan virke som en stor investering, så er prisen ofte tjent hjem på blot 2-4 år. Det er med til at gøre et pillefyr til en økonomisk fordelagtig varmekilde til hjemmet.

Boligens varmeudgifter kan blive sat meget ned, hvis der investeres i et pillefyr. Det kan være en udskiftning af eksempelvis et oliefyr eller varme fra el.

Bedre for miljøet end olie- eller gasfyr

Et pillefyr er med til at opvarme boligen og det vand, der bliver brugt i hjemmet. Modsat et olie- eller gasfyr, fyres der i et pillefyr med træpiller. Pillerne består bl.a. af savsmuld, der er presset sammen til en lille pille. Der findes også pillefyr, hvor der fyres med andre typer piller, som ikke er træpiller.

Pillefyr, der fyr med træpiller, forurener meget lidt, da pillerne næsten forbrændes helt. Derudover forbrændes også de gasser, som produceres under forbrændingen af pillerne. Dette gør et pillefyr til en god løsning for dem, der ønsker en mindre energikrævende opvarmning af boligen.

God varme i hjemmet

Med et pillefyr kommer der god varme i hjemmet. Det er muligt at opnå lige så god varme med et pillefyr som med et olie- eller gasfyr.

Det er også muligt at købe reservedele til pillefyr. Brug fx. NBE reservedele til at reparere et allerede eksisterende pillefyr. Der er et stort marked med forskellige typer pillefyr, så det er muligt at finde lige præcis det, der opfylder jeres krav.

Et automatisk pillefyr

Der findes forskellige typer af pillefyr på markedet. Her er det muligt at vælge et automatisk pillefyr. Denne type fyr gør det muligt at indstille pillefyret til at tænde og slukke automatisk.

Med den automatiske tænd- og sluk-funktion, kan man spare meget mere energi. Det kan være, at man vælger at slukke for fyret i løbet af dagen, når der ikke er nogen i huset. Det kan også være, at man vælger at slukke fyret helt om sommeren, hvor huset ikke kræver meget opvarmning.