Opnå bedre luft indenfor – tips og idéer

Dårlig luft indenfor skyldes mange gange gamle møbler eller gaskomfuret, der frigiver gas og andet der er dårligt for klimaet indenfor. Kæledyr kan også føre til luftproblemer så som som støv og skæl. Her opsummerer vi nogle gode tips og idéer, så du kan opnå bedre luft indenfor.

Ryg aldrig indenfor

Rygning og passiv rygning er farligt for dit helbred og selvfølgelig også dårligt for luften indenfor. Cigaretter og røg er fyldt med skadelige kemikalier, der kan gøre dig syg. Børn og voksne, der udsættes for passiv rygning, løber større risiko at få hjertesygdomme. Børn er også mere tilbøjelige til at få øreinfektioner, lungeinfektioner og forværret astma og allergi, hvis nogen i familien ryger indenfor.

Tjek din ventilation

Ventilation er en vigtig del af hjemmet, god ventilation hjælper at opretholde ren luft. Du bør ofte se over din boligs ventilation.

Efterse dit ventilationssystem regelmæssigt for at sikre, at det fungerer korrekt, og at alle ventilationsåbninger er åbne. ‌Hvis du er i tvivl om hvor godt ventilationen fungerer hjemme hos dig, så kan du med fordel kontakte en ventilationsekspert og få gode råd fra dem. De fleste firmaer vil gerne hjælpe med spørgsmål omkring emnet.

Brug emhætten

Brug din emhætte. Dit hjem skal have en udsugningsventilator i køkkenet hvor du lavet mad. Slå den til, hver gang du laver mad, så vil den trække partikler ud. Dette er især vigtigt, hvis du laver mad på et gaskomfur. Apparater og komfurer, der forbrænder brændstof, frigiver også kulilte, som kan gøre dig meget syg.‌

Åbne dine vinduer og luft ud

Åbn et vindue (eller flere). Hvis dit køkken ikke har en emhætte, eller det ikke er ventileret ordentligt, kan du åbne et vindue, mens du laver mad.

Brug badeværelseventilatoren ‌

Udsugningsventilatoren i dit badeværelse trækker fugtig luft ud. Sørg for at tænde for ventilatoren når du går i bad. ‌

Lej en affugter

Lej en affugter en gang imellem hvis du oplever huset eller lejligheden som fugtig. Hvis du bor i et fugtigt klima, kan du nemlig opleve, at dit hjem har for meget fugt. Lej affugter med transport, og kom fri fra stress omkring køb osv. Det er også nyttigt at leje en affugter, efter du har haft vandskade eller hvis du har en fugtig kælder. ‌